Route rondreis vier weken Peru

Route rondreis vier weken Peru

Rondreis Peru kaartJe hebt ‘m te pakken! De perfecte rondreis route Peru! Een route waarbij je besneeuwde toppen afwisselt met authentieke Peruaanse steden en Inca cultuur. Ga sandboarden in Huacachina, Machu Picchu bewonderen en duik een van de diepste canyons in ter wereld: de Colca Canyon. Deze route Peru gaat langs veel hoogtepunten die je niet moet missen. Begin je backpack maar alvast in te pakken.

 

 

Mijn Peru reis begon in Huaraz, omdat ik vanaf Guayaquil (Ecuador) reisde. De meeste reizigers zullen echter hun reis beginnen in de hoofdstad Lima als ze met het vliegtuig naar Peru komen. Check jouw favoriete bestemmingen op deze Route Peru en houdt rekening met vervoer (nacht of dag bussen) in het aantal reisdagen dat je hebt. De afstanden zijn groot in Peru!

 

 

Huaraz (4 nachten)

Wauw, wat is dit berggebied allemachtig prachtig! Vlieg je naar Lima, dan is Huaraz de omweg zeker waard als je van bergen en hiken houdt. Het stadje ligt op 3.052 meter hoogte. Mocht je vanaf zeeniveau komen plan dan zeker een dag in om te wennen aan de hoogte. Dit geeft je de ideale aangelegenheid om Huaraz te verkennen. De bewoners lopen rond in traditionele kledij en verkopen hun handelswaar op de markt. Je kijkt je ogen uit! Vanaf Huaraz zijn schitterende hikes te maken! Een van de toppers die je zeker niet mag overslaan is Laguna 69! Heb je nog een dag extra, leun dan achterover in de tourbus naar de gletsjer Pastoruri. Ben je er wel van bewust dat je te maken krijgt met grote hoogtes. De hikes zijn middelmatig tot zwaar!

pastoruri peru Huaraz

Lima (3 nachten)

De meeste mensen zullen hun reis echter beginnen in Lima. De Peruaanse hoofdstad was een aangename verrassing! Ik had een donkere stad in gedachten, maar niets is minder waar. Hippe barretjes, gekleurde huizen en geweldig lekker eten! Dat vind je allemaal in de culinaire stad Lima! Slaap in de levendige wijken Miraflors of Barranco, maar sla een bezoekje aan het stadscentrum niet over! Hier leer je meer over de architectuur en de geschiedenis van het land. De sportievelingen kunnen hun hart ophalen tijdens het surfen aan de rotsachtige kuststrook of tijdens het paragliden. Op Route Peru is er voor elk wat wils.

 

Huacachina (1 nacht)

Huacachina, een oase midden in de woestijn omsloten door gigantische wanden van zand! Racen door de woestijn in een van de buggies is ruig, stoer en zanderig! Onderweg maak je kennis met zandboarden, maar wie het goed wil aanpakken huurt een echt professioneel board en schoenen bij een van de sanboardshops in Huacachina.

sandboarden Huacachina

Arequipa (3 nachten*) & Colca Canyon (1 nacht)

Arequipa, een prachtige stad waar je uren kunt rondslenteren. Ga op onderzoek uit en bezoek alle kleine verborgen hofjes, bekijk de versierde lichtgrijze gebouwen en geniet van het Peruaanse leven op het prachtige centrale plein. Hier vind je 10 leuke tips om te doen in Arequipa. Vanaf Arequipa ben ik gaan hiken in de Colca Canyon met een tour. Deze canyon is nog dieper dan de Grand Canyon! Naar beneden is prima, maar terug omhoog is een pittige klim! Ben je gek op hiken, dan is deze tocht zeker de moeite waard. Dagtours gaan ook naar dit gebied om condors te spotten en van het uitzicht te genieten.

 

Puno (Het Tititacaca meer) (1 nacht)

Vlakbij Puno zijn de bekende eilanden gemaakt van riet die nog steeds bewoond zijn. Hoewel het erg toeristisch is, is het leuk om een boottochtje te maken op het hoogst gelegen meer ter wereld, lago Titicaca.

Lake Titicaca Puno

 

Cusco (3 nachten)

Wat een leuke stad! Er is veel te zien in de stad! Er zijn verschillende wijken die de moeite waard zijn om te bezoeken en om restaurantjes uit te proberen. Een interessante tour in de omgeving van Cusco is de Sacred Valley waarbij je nog veel meer over de Inca tijd te horen krijgt! Terug in Cusco, boek dan bij een van de vele boekingskantoortjes je trip naar Machu Picchu. Behalve de Inca trail zou ik niets van tevoren vastleggen, want alle tours zijn in Cusco bijna de helft van de prijs die op internet staat.

 

Salkantay trek (4 nachten waarvan 1 nacht in Aguas Calientes)

5 dagen, 4 nachten! Zolang duurt de Salkantay trek! Wat is dit een top alternatief voor de Incatrail. Veel goedkoper en o zo gaaf! Je loopt zelfs over enkele Inca routes, al is dat meer van horen zeggen dan zelf zien. De toch waant zich door een prachtig berggebied. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van deze trip is het bereiken van de Salkantay berg op 4630 meter hoogte en na 5 dagen hiken aankomen bij Machu Picchu!

Salkantay trek Machu Picchu

Machu Picchu/Aguas Calientes (1 nacht)

Sta ‘s ochtends om 6 uur klaar voor het hek van Machu Picchu en je hebt Machu Picchu even voor je alleen. Dat idee krijg je in ieder geval als bovenop de heuvel foto’s kunt maken van een ruïne stad zonder mensen! Daarna lopen de eerste bezoekers naar beneden om urenlang rond te lopen in deze indrukwekkende Inca stad! In de namiddag vond ik het heerlijk om na de vele dagen hiken rustig bij te komen in Aguas Calientes. Tijd tekort? Neem dan de middag of avond trein terug naar Cusco.

Cusco – Lima (1 nacht)

Vanaf Cusco ben ik terug naar Lima gevlogen om diezelfde dag nog terug te vliegen naar Nederland.

Cusco view

Nog meer tijd? 

Op de Route Peru heb ik een aantal dingen moeten overslaan vanwege tijd of andere redenen. Als ik nog meer tijd had gehad had ik de volgende plekken nog aan mijn reis toegevoegd:

  • Mancora: strand en surfen
  • Ballestas eilanden: Ook wel klein Galapagos genoemd.  Overgeslagen, omdat ik net van Galapagos kwam
  • Iquitos: De Amazone van Peru! Overgeslagen, omdat de Amazone in Ecuador al had bezocht
  • Truijllo: Vanaf deze plek kun je de binnenlanden van Peru in om nog veel meer Inca ruïnes zien. Deze zijn minder toeristisch dan Machu Picchu.

 

Zelf deze route reizen?

Enthousiast over deze route en wil je zelf ook dit unieke land ontdekken? De Peruaanse Carmen, reisexpert en Local Hero van Peru kan het voor je regelen. Neem contact met haar op voor een opmaat advies.

LEAVE A COMMENT