Verrassend Colombia!

Verrassend Colombia!

Colombia, weet je het zeker? Is dat niet gevaarlijk? Pas je op! Let op je spullen! Goed bedoelde adviezen uit Nederland voor ik vertrok. Zelf had ik er wel vertrouwen in, want meerdere reizigers die me voor waren gegaan waren enorm enthousiast. Ik zou maximaal zes weken door het land trekken en dan doorreizen naar Ecuador. Ecuador heeft tweeënhalf maand moeten wachten, want oh oh Colombia, wat was jij een grote verrassing!

parque nevado colombia

Overal waar ik ga is je landschap anders. De Caribische vibe aan de costa laat je heupen niet stilstaan, de muziek schalt uit elk Colombiaans huis. Buren klagen niet en zingen vrolijk mee. De Costa met zijn prachtige koloniale stad Cartagena, witte stranden en tropische binnenlanden. Het gebied waar de Afrikaanse invloeden zijn samengevoegd met de Europese. Waar de inheemse bevolking zich nog terugtrekt in de bergen en hun eigen leven leidt. Een dynamische sfeer op het strand of in de jungle, gebukt onder de hitte van de Caribische zon!

Cartagena invloeden

De Pacific, je mysterieuze kant! Waar de filmcrew van Jurasic Parc jaloers op zou zijn. Waar de laaghangende wolken rond de wilderige bergen je een mystiek tintje geven. Geheimzinnig en onontdekt!

Is regenachtig of een hoog vochtigheidsgehalte niet genoeg? Doe er dan ook nog maar een droge woestijn bij! Eén is niet voldoende en dus creëer je een gele, een grijze en een rode! Met de ondergaande zon is het kleurenpalet compleet!

desierto tatacoa woestijn Colombia

De zuidelijke binnenlanden met zijn uitgestrekte vergezichten, golvend door de randen van de bergen. Paarden galopperend over de vlaktes, tussen de archeologische verrassingen die in jouw grond gevonden zijn.

De koffie-regio, groener dan groen! Van 60 meter hoge palmbomen tot 300.000 koffieplantages verscholen tussen de Colombiaanse bergen. Een vruchtbaar deel, waar je nationaal en internationaal van profiteert!

Salento Valle de Cocora

Je grote steden, de hoofdstad, stad van de salsa en stad van de eeuwige lente. Bogota, Cali en Medellin, elk met hun eigen identiteit. Jullie hebben je donkere kanten, maar zeker ook wijken vol bonte kleuren! Bogota: groots, business en divers. Cali: de stad waar de salsa-beats langzaam je bloed binnendringen. Medellin: ooit ‘de’ moordstad van de wereld, nu een hippe, bruisende, prachtig gelegen stad! De stad waar het contrast tussen verleden en heden gigantisch is!

Medellin stad

Al die grond produceert ook nog eens een geweldig grote hoeveelheid fruitsoorten. Guanabana, tomates de arbol, lulo, maracuya, uchuva, platano en guava, je hebt het allemaal. Zoveel verschillende fruitsoorten heb ik nog nooit in mijn leven bij elkaar gezien! Zo smaakvol en vele malen groter dan het fruit uit de Nederlandse supermarkt. Gelukkig kun je op elke hoek van de straat wel verse mango of ananas krijgen! Aan vitamine geen tekort!

fruitsoorten Colombia tomates de arbol

Last but not least, de Colombianen! De Colombianen die je reis maken tot wat die is! Jullie lieten me dansen tot diep in de nacht. Salsa, bachata, merengue, alles is mogelijk, want een dag zonder muziek is een dag niet geleefd! Wat zijn jullie vriendelijk, open en vrolijk! Jullie lieten me welkom voelen en beschermden me als het nodig was. Denkend aan heftige jaren die achter jullie liggen: Verdriet, pijn, geweerschoten, moorden, kidnappings. Jullie denken aan de toekomst, die jullie met vol optimisme tegemoet gaan. Elk klein stapje vooruit is in jullie ogen groots! Een diepe buiging voor jullie kijk op het leven!

Popayan Colombianen

Het moet voorbij zijn met het negatieve imago dat je hebt van jaren geleden! Je verdient het om ontdekt te worden! De slogan van Colombia, “the only risk is wanting to stay”, is in mijn ogen dan ook meer dan pakkend! Colombia, bedankt voor je gastvrijheid en het delen van al je moois! Wat ben je een ongelofelijke verrassing!

Guatapé meren

16 Comments

 • Jeunique

  Wauw! leuk geschreven Felice!

  03/14/2016 at 10:19
  • Felice - Rugzak vol Reizen
   Felice

   Dankjewel Jeunique! Haha deze kwam recht uit hart!

   04/25/2016 at 07:21
 • spekkie

  Super feetje? heel gaaf. Bedankt voor je verslag.

  03/15/2016 at 01:44
  • Felice - Rugzak vol Reizen
   Felice

   Graag gedaan Spekkie! Leuk om je hier terug te zien!

   04/25/2016 at 07:21
 • Rowan - sillysis.nl

  Wat een leuk reisverslag, ik vind je foto’s ook echt heel mooi!!

  03/28/2016 at 12:10
  • Felice - Rugzak vol Reizen
   Felice

   Hi Rowan,

   Dankjewel! Wat leuk om te horen! Ben echt gek op foto’s maken! Leuk dat andere er ook van genieten. Het verhaal was er een recht uit het hart

   04/02/2016 at 17:48
  • Felice - Rugzak vol Reizen
   Felice

   Bedankt Rowan! Graag hoop ik je nog vaker te laten genieten van de foto’s! 🙂

   04/25/2016 at 07:21
 • Nicolien

  Prachtig geschreven! En super mooie foto’s zeg!

  03/31/2016 at 01:16
  • Felice - Rugzak vol Reizen
   Felice

   Hi Nicolien!
   Waah thanks! Deze vond ik wel spannend om te plaatsen, want wist niet of de persoonlijke stijl in de smaak zou vallen 😛 Jaaa, het is ook een prachtig land, dus fotograferen kost minder moeite 😉 De komende dagen heb ik meer verhalen over de Galapagos. Misschien dat Silja de dieren leuk vindt om te zien 😀

   04/02/2016 at 17:51
 • Tim

  Je weet je enthousiasme zo wel over te brengen zeg. Krijg bijna de neiging om direct door te vliegen naar Colombia.

  09/21/2016 at 09:11
  • Felice - Rugzak vol Reizen
   Felice

   Haha ik ga er niet voor niks wonen 😉 Leuk dat je van het bericht zoveel zin krijgt om te gaan! Genoeg tijd over houden voor Colombia dus, want je ‘saved the best for last’!

   09/21/2016 at 14:14
 • Evelyn

  Het ziet er heel mooi uit. Misschien dat ik dat voor mijn volgende reisje ook wil meepakken!

  10/06/2016 at 19:52
  • Felice - Rugzak vol Reizen
   Felice

   Het is prachtig! Haha zo mooi dat ik nu op weg naar het vliegveld ben om naar Colombia te verhuizen. Het is zeker een aanrader dus 😉

   10/07/2016 at 06:29
 • Lianne

  Hi Felice,

  Begin januari ga ik voor ruim 3 weken naar Colombia – waarbij ik wil starten vanuit Panama City met de boottrip naar Cartagena.
  Welke route heb jij toen precies in Colombia gedaan? En heb je grote afstanden met het vliegtuig gedaan?

  Alvast dank voor je reactie!

  12/06/2016 at 12:01
  • Felice - Rugzak vol Reizen
   Felice

   Hi Lianne,

   Wat een mooie trip in het vooruitzicht! Ik heb een maand lang gewerkt op een van de zeilboten, dus heb nog wel wat tips voor je. Er staan al 2 blogs overgescheven op mijn blog. Het is echt een geweldige ervaring die ik niet had willen missen. Tijdens die tour leef je 5 dagen lang in PARADISE! Haha ik zal begin volgende week een blog schrijven met mijn route door Colombia en je die per email ook nog eens doorsturen. Ik heb zelf een rondje gemaakt in Colombia, beginnend in Cartagena en geëindigd in Bogota. Als je tijd genoeg hebt hoef je niet veel met het vliegtuig te doen, ik heb alleen de lange afstand Cartagena – Medellin met het vliegtuig gedaan. Je hoort van mij! 🙂 Groetjes, Felice

   12/09/2016 at 17:54
 • Mirre

  Hi Felice, heb je daar ook jungletochten gemaakt?
  Groetjes, Mirre

  03/07/2017 at 10:15

LEAVE A COMMENT