Voetbalwedstrijd in Zuid-Amerika | Hoe kun je tickets scoren?

Voetbalwedstrijd in Zuid-Amerika | Hoe kun je tickets scoren?

Op zoek naar een echte Zuid-Amerika ervaring, ga dan naar een voetbalwedstrijd! Voetbal is een van de belangrijkste dingen in het leven van de Zuid-Amerikanen. Ze juichen dan ook alsof hun leven ervan af hangt. Zelfs als je niet veel verstand hebt van de spelers of de teams, is het absoluut de moeite waard om te gaan. Je kijkt je ogen uit in de stadions! Ik ben fan en zocht daarom voor jou uit hoe jij ook kaartjes kunt scoren voor een voetbalwedstrijd in Zuid-Amerika. Zoek per gewenst land de verkooppunten en zie alle klassiekers op een rijtje!  

 

 

Algemene tips hoe je voetbalkaartjes kunt scoren in Zuid-Amerika

  1. Vraag in je hostel of hotel of ze het kunnen regelen. Vaak kunnen de hotels en hostels direct aan kaartjes komen of hebben ze wel een broer, vriend, dochter die kaartjes kan regelen.
  2. Ga naar het voetbalstadion voor de wedstrijd en koop je kaartjes legaal bij de ticket boxes als je zeker wil zijn dat ze echt zijn. Houd er rekening mee dat niet bij elk stadion tickets gekocht kunnen worden.
  3. Zuid-Amerika zou Zuid-Amerika niet zijn als je ook op de zwarte markt makkelijk aan kaartjes kunt komen. Een van de makkelijkste manieren om kaartjes te kopen is via een van de verkopers die staan te gillen voor het stadion om van hun kaartjes af te komen. Zeker als er alleen seizoenskaarten te krijgen zijn. Probeer de verkoper mee te laten lopen naar de controle poortjes, zodat je zeker weet dat de kaartjes echt zijn. Betalen doe je op dat moment. Helaas lukt dit niet altijd, maar het is het proberen waard.
  4. De voetbaltours zijn vaak ontzettend duur, geloof dus niet de eerste de beste verkoper die zegt dat dit de enige mogelijkheid is. Behalve in Argentinië zijn er vaak genoeg mogelijkheden om voor de reguliere prijs naar het stadion te gaan, als je tenminste niet naar de klassieker gaat.

 

 

Hoe koop ik tickets voor een voetbalwedstrijd in Zuid-Amerika?

Per Zuid-Amerikaans land verschillen de manieren om tickets te scoren. Ik heb het per land voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

 

Argentinië 

In Argentinië is het niet zo makkelijk om aan tickets te komen. River Plate en Boca Juniors verkopen alleen kaarten aan seizoenkaarthouders. Wil je hiervoor een kaartje kopen pap dan met een van de kaarthouders of hun vrienden aan. Veel kaartjes worden doorverkocht, ook bij de stadions. Zoek voor de mannen die ‘Boletas’ roepen (zie tip 3) en zo zou je geluk kunnen hebben. Uiteraard is deze manier van kopen een risico, want het kan zijn dat je zonder kaartje naar huis moet. Bij andere clubs kun je op de dag van de wedstrijd bij de stadions nog makkelijk kaartjes scoren. Voor het nationale team heb ik kaartjes weten te vinden via de Argentina football association.

 throwback mei: Voetbalwedstrijd Argentinië

 

Brazilië

Een voetbalwedstrijd in Rio bijwonen? Ga dan naar de website van Flamengo of Fluminese en check welke wedstrijden er op jouw gewenste datum zijn. Ook zijn de kaartjes bij het Maracaña stadion te koop (gate 1). Als derde optie kun je ook nog naar de officiële supporters winkels. Voor een wedstrijd van Palmeiras in Sao Paulo ga je ook naar het stadion, het Allianz Parque stadion.

 

 

Chili

Wil je meeste keuze in wedstrijden in Santiago de Chile en uitkiezen waar je wil zitten, ga dan naar de fysieke supporters winkel van 100% footbal in het winkelcentrum Costanera Center. Je kunt meteen het voetbalshirt van je favoriete team kopen. Online verkoopt Ticketpro kaartjes, al zie je hier een beperkt aantal. De officiële tickets voor een wedstrijd van Colo Colo of Universidad de Chile vind je bij Punto Ticket.

 

 

Colombia

Via de website Tu Boleta (jouw kaartje) kun je verschillende Colombiaanse wedstrijden vinden. In Medellin kun je ook fysiek kaartjes kopen in het Celtejer gebouw in het centrum of bij El Tesoro shopping mall in Poblado. Zeker een aanrader als je geen Spaans spreekt.

 

 

Ecuador

Tickets zijn te koop bij het Estadio Olímpico Atahualpa stadion (Quito) op de dag van de wedstrijden van Deportivo Quito en El Nacional. Wees op tijd, want first come, first serve met plekken in het stadion.

 

 

Peru

Via Teleticket kun je kaarten kopen, maar een handig systeem is het niet echt, want je moet waarschijnlijk alsnog naar een Teleticket verkooppunt om je tickets op te halen. Ik zou dus meteen bij een fysieke winkel je tickets kopen. Dan weet je ook dat je betaling goed is gegaan. Neem je ID mee naar het verkooppunt en naar de wedstrijd. Ook in de supermarkten, Vivanda en Plazavea worden vaak kaarten voor het nationale team verkocht. Check hier voor de verkooppunten.

 

Let op: Voor de ene voetbalwedstrijd in Zuid-Amerika kun je dus wel kaartjes bij de stadions kopen, bij andere niet. Denk er ook aan dat je bij online verkoop soms een lokaal ID nummer moet hebben. Deze zou je eventueel van een local kunnen gebruiken die je kent, maar meestal moet je hetzelfde ID mee nemen naar het stadion. Vraag voor de zekerheid of ze je in hotel of hostel willen helpen om je kaartje voor een voetbalwedstrijd in Zuid-Amerika te scoren.

 

 

De Zuid-Amerikaanse klassiekers. Bij welke wedstrijd moet je bij zijn?

Een Ajax – Feyenoord derby meepikken? Het kan, maar het is niet makkelijk om voor deze voetbalwedstrijd in Zuid-Amerika kaartjes te krijgen. De klassiekers zijn vaak al ver van tevoren uitverkocht. Maar je zou een poging kunnen wagen. Een spektakel is verzekerd bij de volgende wedstrijden:


Argentinië: Boca Juniors vs. River Plate (Buenos Aires)
Bolivia:
The strongest vs. Club Bolivar (La Paz)
Brasilië: Flamengo vs. Flumese(Rio de Jenairo) of Corinthia vs Palmeiras (Sao Paolo)
Chili: Colo Cola vs. Universidad de Chile (Santiago de Chile) of Universidad de Chili – Universidad Catolica (Santiago de Chile)
Colombia: Millonarios vs. Atlético Nacional (Bogota en Medellin) of Independiente Medellin vs. Atlético Nacional (Medellin)
Ecuador: Club Sport Emelec vs. Barcelona (Guayaquil) of LDU Quito vs. Aucas (Quito)
Paraguay: Olimpia vs. Cerro Porteno (Asuncion)
Peru: Alianza Lima vs. Universitario (Lima)
Uruguay: Penarol vs. Nacional (Montevideo)
Venezuela: Caracas F.C. vs. Deportivo Táchira F.C. (Caracas en San Cristobal)

Heb jij nog andere tips om aan voetbalkaartjes te komen, laat het hieronder weten in de comments.

1 Comment

  • Aron

    Hoi, ik wil graag via internet kaarten bestellen voor Colombia – Bolivia en heb ze gevonden via jouw advies op Tu boleta te gebruiken. Ik kan alleen weinig vinden over de betrouwbaarheid van Tu boleta. Heb je er zelf ervaring mee?

    03/10/2022 at 19:58

LEAVE A COMMENT