25x doen in Santiago de Chile

25x doen in Santiago de Chile

Wat te doen in Santiago? Van wandelen tot fietsen, van markten tot kerken, van traditionele dranken tot eten, van voetbalwedstrijden tot vergezichten. Santiago heeft het allemaal! Ik heb de 25 beste tips voor je op een rijtje gezet! Wil je de stad even ontvluchten, bekijk dan meteen de laatste 5 tips voor highlights rondom de stad. Begin maar alvast met kiezen!

Doen in Santiago

1. Geniet van het uitzicht over Santiago vanaf Cerro San Cristobal
Als de smog geen roet in het eten gooit, dan heb je vanaf deze berg aan de voet van de witte Christus een geweldig uitzicht over de stad en de Andes. Zowel overdag als ’s avonds is het de moeite waard. Je kunt de berg in een paar uur oplopen of vanuit de wijk Bellavista de kabelbaan naar boven nemen.

2. Beklim Santa Lucia berg midden in de stad
Omringd door een mooi parkje ligt de berg Santa Lucia, midden in de stad. Het is een oase van rust tussen het drukke verkeer. Vanaf de top heb je een mooi zicht over de stad!

santa lucia hill santiago

3. Sta op je kop na het drinken van een terremoto in La Piojera
Terremoto is een alcoholisch drankje. Het is een mix van wijn, ananas ijs en Fernet. Daar sta je net zoals bij een aardbeving (terremoto) aardig van op je benen te shaken. Een betere plek dan La Piojera is er niet. Dit is de bar waar ooit de eerste terremoto is ingeschonken.

4. Doe een Free walk door de stad
De free walking tour die begint op Plaza de Armas is een goede manier om te stad te leren kennen. Ze laten je verschillende gedeeltes van Santiago zien, typische Chileense drankjes proeven en geven je genoeg info over het de stad en het land. Achteraf betaal je de tour op basis van tips.

5. Eet een visje in Mercado central
In Santiago is de zee nooit ver weg. Het land is maar max. 180 km breed en grenst van noord naar zuid aan de zee. Dat zorgt voor genoeg lekkere visjes op je bord. In Mercado central laten de visboeren met plezier hun beste vis zien, bereiden het en halen graag een grapje met je uit 😉

6. Koop smakelijk fruit op de markt La vega
Fruit, fruit en nog eens fruit! Ow en laat ik groenten niet vergeten, allemaal voor een mooi prijsje. Met zakken vol fruit en groenten loop je naar buiten, want het ene ziet er nog beter uit dan het andere!

la vega santiago

7. Pubcrawl door Santiago

Zuid-Amerika zou Zuid-Amerika niet zijn als er niet flink gefeest wordt. Dat kun je dus ook prima doen in Santiago. Tijdens de pubcrawl ga je met backpackers van over de hele wereld een dansje wagen bij de leukste kleine barretjes en beste clubs van Santiago. Stil staan is geen optie!

8. Drink een drankje in de wijk Bellavista
Bellavista is verdeeld in allemaal kleine barretjes met terras aan de straat tot grotere Europees achtige restaurants op het binnenplein. Het is er kleurrijk, levendig en vol muziek.

9. Sit back and relax op Plaza de Armas
Plaza de Armas is het centrale plein van Santiago. Zomers springen kinderen in de fontein en ook ’s winters wordt het plein nog druk bezocht. Ga zitten op een bankje en zie hoe locals bij elkaar komen en een praatje maken of een potje schaken spelen. Vermijdt het plein later op de avond en ’s nachts vanwege veiligheid.

plaza-de-armas-santiago

10. Steek een kaarsje aan in Chatedral Metropolitana
De Chilenen zijn erg gelovig en de kathedraal is dus een belangrijke plek voor hen. Als je toch op Plaza de Armas (belangrijkste plein) bent, spiek dan even binnen in deze mooie kathedraal.

11. Eet in de wijk Lastarria
De meeste reizigers blijven in de wijk Bellavista, terwijl Lastaria ook veel leuke barretjes en restaurants heeft. In de avond hangt er een fijne sfeer in deze Spaans uitziende wijk.

12. Eet een pastel de Choclo of Cazuela in restaurant Galindo
Dit restaurant gelegen in de wijk Bellavista serveert typische Chileense gerechten. Cazuela is bijvoorbeeld een maaltijd soep die bij elke Chileen op tafel komt. Mijn persoonlijke favoriet is pastel de choclo, een mais pie! Machtig, maar reuze lekker! Bestel er een pisco sour bij en je culinaire Chileense ervaring is compleet.

13. Struin rond op de begraafplaats General de Santiago
Een begraafplaats bezoeken is normaal niet de leukste activiteit, maar toch is de begraafplaats van Santiago een bezoekje waard. Op de begraafplaats worden de verschillen tussen arm en rijk nog eens duidelijk zichtbaar. Indrukwekkend om alle grote familie tombes te zien, net als de kleine hokjes waar veel mensen bij elkaar begraven liggen.

begraafsplaats general santiago

14. Kijk uit over de stad vanaf de hoogste van Zuid-Amerika Costanera centre De toren van De hoogste toren van Zuid-Amerika is wel 300 meter hoog. Op de onderste verdiepingen kun je naar hartenlust winkelen in een van de 6 etages. Bovenin de toren heb je een spectaculair 360 graden uitzicht over de stad.

15. Waan je in het leven van Pablo Neruda in zijn huis ‘Chascona’
Pablo Neruda was een eigenaardige dichter die ooit een Nobel prijs gewonnen heeft. Zijn huizen zijn een museum op zich. Een ervan van die huizen ligt in Santiago.

16. Fiets door de stad met Bicicleta verde
Deze fietstour laat je verschillende delen van de stad zien en geeft je interessante inside informatie. Die weten ze ook nog met volle enthousiasme te brengen. De tour start elke dag om 09.30uur en duurt 3 uur.

17. Schreeuw je longen uit je lijf tijdens een voetbalwedstrijd
Een voetbalwedstrijd bijwonen in Zuid-Amerika is een must voor je bucketlist! In Chili zijn ze trouwe supporters van hun teams! Het land is vooral verdeeld tussen Colo Colo en Universidad de Chile, beide uit Santiago! Probeer een van hun wedstrijden bij te wonen en je hebt vuurwerk gegarandeerd!

voetbalwedstrijd santiago

18. Bekijk de wisseling van de wacht
Om 11.00 uur is er wisseling van de wacht voor het politieke hart van Chili, Palacio de la Moneda! Moet je een tour door het paleis doen in Santiago? Nee niet persé, de wisseling is de grootste happening in en rondom het gebouw voor toeristen.

19. Museo de la memoria y los Derechos Humanos
In dit museum krijg je een goed beeld van de rumoerige tijd in Chili, nog niet zo lang geleden. Dictaros, politieke gevechten en protesten zijn Chili niet vreemd.

20. Picknick in Quinta Normal of Parque Forestal

Zomers zijn de parken vol met families en groepen vrienden. Het zijn heerlijke plekken voor een picknick onder het Chileense zonnetje. Ga jij hetzelfde doen in Santiago als de Chilenen?
parque-forestal-santiago

Doen rondom Santiago

Er zijn genoeg dingen te doen in Santiago, maar vergeet vooral de omgeving niet. Als je de stad eenmaal uit bent maak je binnen een half uur al kennis met de prachtige natuur rondom de stad.

21. Bezoek de populaire wijngaarden Concha y Toro & Undurraga

Beide wijnen zijn de vinden in de Appie in Nederland, des te leuker om ook te weten waar ze vandaag komen. Concha y Toro is een van de grootste wijngaarden ter wereld en daarom ook een stuk commercieler dan Undurraga.

22. Stadsbezoek aan Valparaiso
Op 1.5 uur rijden van Santaigo vind je de havenstad Valparaiso vol graffiti. Deze stad is absoluut een bezoekje waard!

23. Wandel in Cajon del Maipo
Cajon del Maipo is een prachtig natuurgebied vlakbij Santiago. Besneeuwde toppen en prachtige azuurblauwe meren zijn het ritje de moeite waard!

cajon del maipo

24. Ski rondom de stad
In Santiago wordt het niet kouder dan 5 graden, maar gelukkig zijn de Andes bergen rondom de stad bijna altijd sneeuw zeker. Daarom kun je in de winter (onze zomer) prima skiën in Santiago. Valle Nevado en El Colorado zijn de bekendste skigebieden op enkel 1.5 uur afstand van de stad.

25. Eet een kilo empanadas tussen de kunstige varkentjes in Pomaire
Pomaire staat niet alleen bekend om zijn potten en lokale kunst (vooral varkentjes), maar ook om het restaurant La Greda waar je wel een kilo empanadas kunt eten. Hij zijn zeker niet de lekkerste, maar ach, als je het op hebt begrijp je de link met alle varkentjes in dit dorpje ook meteen 😉

Wat ga jij doen in Santiago?

LEAVE A COMMENT