2 weken rondreis Argentinië: Het diverse noorden

2 weken rondreis Argentinië: Het diverse noorden

Is Argentinië deel van een grotere rondreis, heb je een korte trip gepland of wil je het noorden van Argentinië toevoegen aan het zuiden, dan is deze 2 weken rondreis Argentinië perfect voor jou! Het noorden van Argentinië is mijn favoriete deel om te laten zien als vrienden of familie op bezoek komen. En dat is niet voor niks: Het heeft de typische Zuid-Amerikaanse Andes sfeer rondom Salta en het tropische gevoel rondom Iguazu. Dat samen met de bruisende stad Buenos Aires en je hebt een prachtige reis te pakken!

Ben jij al klaar voor wijn, woestijn, vicuñas, cactussen, palmbomen, tucans en oneindig veel watervallen? Dan bekijk snel deze twee weken rondreis Argentinië.

 Obelisc

Dag 1-2-3. Buenos Aires

Buenos Aires, de bruisende hoofdstad van Argentinië verwelkomt je met passie. Het is heerlijk vertoeven met een lekker glaasje Malbec, genietend van de tango. Struin over de San Telmo markt, ontdek de graffiti in het hippe Palermo, waan je in het rijke leven in Recoleta, flaneer langs het water in Puerto Madero en ontdek het politieke hart van Argentinië in Microcentro. Buenos Aires is een mix van Europese en Zuid-Amerikaanse invloeden en dat stelt niet teleur!

Hoteltips Buenos Aires:
Home Hotel Hip Hotel (wijk: Palermo)
Tango de Mayo hotel voor het gave dakterras (Wijk: Microcentro)
Del 900 Hostel Boutique Budget proof in mooi oud pand (wijk: Micro centro)
 Lemon Apartments: Budget proof appartement met zwembad (Wijk: San Telmo)

 

Kathedraal van Salta

Dag 4. Buenos Aires – Salta

Vlieg van Buenos Aires naar Salta. Het makkelijkste is om een vlucht te nemen vanaf Jorge Newbery airport, deze luchthaven ligt namelijk midden in de stad. Zodra je in Salta aankomt is het handig als je meteen je huurauto kunt ophalen. Binnen een half uur sta je al op het centrale plein van Salta. Je kunt vanuit hier een ritje met de kabelbaan naar het uitzichtpunt maken of bezoek een van de interessante musea. Ik vind het de Alta Montaña zeker de moeite waard. Je leert er meer over de Inca geschiedenis en kun je een van de Inca kinderen van een paar honderd jaar oud zien. Hier vind je nog meer tips voor Salta.

Hoteltip Salta: Hotel del Antiguo Convento 

 

Dag 5. Cachi (165 km)

De start van je road trip, op naar Cachi! Het dorpje zelf is niet alleen de moeite waard, maar ook de route erheen is prachtig! De kronkelige weg Cuesta del Obispo, staat vol met gigantische cactussen verspreid over de rotsige bergen. Bij Parque Nacional Cardones kun je even de benen strekken tussen de cactussen. Eenmaal in Cachi aangekomen zul je zien dat hier de tijd heeft stil gestaan. Het kleine koloniale dorp voelt als een verademing na de drukte van de stad. Een leuke combi tijdens deze reis dus.

Hoteltip Cachi: Hosteria Villa Cardon

 Wijn - Cafayate - Argentinië

Dag 6. Cafayate  (160 km)

Vandaag is het hobbelen over de onverharde weg naar Cafayate het wijngebied van Argentinië (het andere is rondom Mendoza). Het is niet de beste weg, maar de kleine authentieke Argentijnse dorpjes onderweg maken veel goed. Na een uur of vier kom je aan in Cafayate, waar de Torrentes wijn vandaan komt. De wijnranken zijn prachtige gelegen, omgeven door bergen.

Hoteltip Cafayate: Buget hotel Hostel Algarroba of het luxere boutique hotel Villa Vicuña Wine & Boutique hotel

 

Dag 7. Dagje relaxen in Cafayate

Tussen alle kilometers door is het tijd om een dagje te relaxen. Het is de perfecte bestemming om de beroemde Argentijnse wijnen uit te proberen bij een wijngaard of in het kleine centrum van Cafayate. Niet zo’n wijn-fan? Geen zorgen, ook Cafayate is leuk! Je vind er allerlei ambachtswinkeltjes en een grote kathedraal.  

 Salta plein Colonial

Dag 8. Salta (200 km)

Vandaag ga je terug richting Salta. Maar ik zou zeker onderweg even stoppen bij Quabra de Cafayate. Hier vind je namelijk hele interessante rotsformaties, zoals de El Anfiteatro, Los Castillos en Garganta del Diablo. Ze zijn niet t emissen op de route R68. Het vervolg van de route is prachtig en de weg is dit keer een stuk beter dan de dagen ervoor.

Note: Je kunt de reis ook als volgt maken als je Salta wil overslaan: Salta – Cafayate – Cachi – San Antonio de los cobres – Purmamarca. Nadeel is dat deze route erg afgelegen is en je erg veel stijgt en daalt op één dag, waardoor hoogteziekte sneller de kop op kan steken.

 Salinas Grandes - Argentinië

Dag 9. Tilcara & zoutvlaktes (300 km)

Een lange, maar indrukwekkende dag voor de boeg! Vertrek voor 8.00 vanuit Salta richting de noordelijke provincie Jujuy. Ook deze provincie geeft mij het echte Zuid-Amerika Andes gevoel. Erg leuk als je bijvoorbeeld nog nooit in Zuid-Amerika bent geweest.

Voor een stukje groen en jungle-achtige planten, rijdt via de Ruta 9 (niet de snelweg) richting Purmamarca waar de 7-kleurige berg op je staat de wachten. Een goede plek om te lunchen voordat je verder rijdt richting de Salinas Grandes, de zoutvlaktes. Ik heb nu de zoutvlaktes in Bolivia en Argentinië gezien en hoewel de Salinas een stuk kleiner zijn dan in Bolivia, zijn ze absoluut de moeite waard om te bezoeken! Rijdt die namiddag naar Tilcara voor je accommodatie. Als je tenminste wakker wil worden met fantastisch uitzicht over de bergen vanuit je bed?

Note: Vandaag overbrug je flinke hoogtes, drink genoeg water onderweg om hoogteziekte te voorkomen. Lees hier meer over hoogteziekte. Meer details over deze dag vind je in de uitgebreide roadtrip beschrijving en in must-sees in Jujuy

Hoteltip Tilcara: Cerrochio lo del Frances

 Cerro de 14 colores - Roadtrip Salta en Jujuy

Dag 10. Humahuaca (Hornocal) – Salta (345 km)

Als je dacht dat je al een prachtige gekleurde berg hebt gezien en nog geen genoeg souvenirtjes onderweg op een van de pleinen hebt gekocht, dan ben je nog niet bij Humahuaca en zijn 14-kleurige berg geweest. Het is een leuk toeristisch dorpje, met een regenboog berg op een uur rijden afstand (25 km). Ik heb de kleuren geteld en het zijn er nog veel meer dan 14. Een pracht stukje natuur op een uitzicht punt op meer dan 4000 meter hoogte! Rijdt na de lunch terug naar Salta via de snelweg.

Note: Vandaag overbrug je weer flinke hoogtes. Meer details over deze dag vind je in de uitgebreide roadtrip beschrijving en in must-sees in Jujuy

 

Dag 11. Salta – Iguazu

Probeer in de ochtend van Salta naar Iguazu te vliegen, zodat je in de middag nog lekker kunt genieten van het zwembad in het tropische Iguazu! Ook kun je hier het drielandenpunt bezoeken van Paraguay, Brazilië en Argentinië. Het gebied is een levensgroot verschil met Salta en Jujuy. Dat maakt deze reis 2 weken rondreis Argentinië juist zo uniek en divers.

Hotel tip: Puerta Iguazu (Argentinië) La Aldea de La Selva Lodge
Budget hotel tip in Foz de Iguazu (Brazilië): Tetris Container Hostel 

 

Dag 12. Iguazu (Brazilië)

Vandaag ga je een van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld zien. De Iguazu watervallen staan in ieder geval in mijn top 5! Mijn aanrader is om eerst de Braziliaanse kant te bewonderen, omdat je vanuit hier een mooi panorama view hebt op de gigantische grote hoeveelheid watervallen. Ook vinden de meeste mensen de Argentijnse kant net iets mooier, dus save the best for last. Vergeet ’s middags de bird zoo aan de overkant van de Iguazu entree niet, als je prachtige exotische vogels wil zien.

 

Iguazu - Argentinië

Dag 13. Iguazu (Argentië)

Vandaag bezoek je de Argentijnse kant! Dit keer loop je over de watervallen of kun je met een boot de grote hoeveelheid water naar beneden zien storten! Ik zou beide kanten van Iguazu bezoeken, want ze zijn heel verschillend en het is zeker de moeite waard. Hier wil je zolang mogelijk van kunnen genieten!

 

Puerto Madero - Buenos Aires

Dag 14. Iguazu – Buenos Aires

Vandaag is het weer tijd om naar Buenos Aires te gaan. Na het stof uit het woestijngebeid rondom Salta en Jujuy en de zweetdruppeltjes in Iguazu is het tijd om de drukte van de stad weer op te zoeken. Een prima aangelegenheid om terug te blikken op een prachtige rondreis in Argentinië.

 

Dag 15. The end van de 2 weken rondreis Argentinië

De laatste dag van je 2 weken rondreis Argentinië, voordat het tijd is om je weg te vervolgen in het zuiden van Argentinië of een ander land.

 

Liever in één keer deze tweeweekse rondreis regelen? Met vrijheid, maar georganiseerd? Neem contact op contact op met Local Hero Nick, je Argentinië reisspecialist ter plaatse. Nick kent alle ins en outs van het land en weet een fantastische route naar jouw wens samen te stellen. Alle hotels, tours en huurauto kunnen voor je geregeld worden, zonder dat jij ernaar om hoeft te kijken. Betaalbaar maatwerk voor de doe-het-zelf reizigers!

LEAVE A COMMENT