Galapagos met een backpackers budget!

Galapagos met een backpackers budget!

Galapagos en budget zijn twee woorden die over het algemeen niet goed samengaan! Alleen al om er te komen is een flinke uitgave en op de eilanden hoge prijzen. MAAR! Uiteindelijk valt het allemaal ook wel weer mee als je het vergelijkt met Nederlandse standaarden en hoeft alles op de Galapagos niet eens zo gigantisch duur te zijn. Zo zijn er best veel dingen die je gratis of voor enkele dollars kunt doen! Dieren zitten niet in een kooi, dus je kunt er op elk eiland gratis van genieten! Wil je wat meer bijzondere beesten zien, ja dan betaal je meer. Graag deel ik met jullie mijn Galapagos kosten van een week om je een inzicht te geven! Voor een beter inzicht in wat alles inhoud, lees mijn andere blogs over de eilanden Santa Cruz en Isabela. 

Galapagos zonsondergang

Hoeveel is de entree voor Galapagos?

Op de luchthaven moet je je backpack laten controleren en je registreren voor Galapagos. Ga dus niet het laatste uur naar het vliegveld, maar trek hier meer tijd voor uit, want het kan wel even duren. Voor de registratie betaal je op het vliegveld $20,-. Op het moment dat je aankomt een Galapagos eiland betaal je ook nog $100,- entree. Dit geld wordt weer geïnvesteerd in natuurbehoud. Maar let op, want volgend jaar (2017/2018) gaan toeristen hoogst waarschijnlijk $200,- betalen en gaan de Galapagos kosten dus omhoog!

Galapagos entree  $         100
Registratie op vliegveld  $            20
Eiland Isabela  $              5
El Chato  $              3
Snorkelen (x2)  $              6
Totaal  $         134

galapagos vlucht

Hoeveel kost vervoer op de Galapagos eilanden?

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die op Galapagos vliegen. Vergelijk de prijzen bij LAN airlines, TAME, Avianca en Copa. Let goed op naar welk eiland je vliegt! De meest populaire vliegbestemmingen zijn San Cristobal en Baltra (vlakbij Santa Cruz eiland). De tickets zijn meestal tussen de $400 en $450. Een aardig aandeel van de totale Galapagos kosten. Eenmaal aangekomen op de eilanden maak je gebruik van taxi’s (de duurdere versie) en bussen (de goedkopere versie). Tussen de eilanden vaar je met boten vanaf de havens in de ‘grotere’ steden. De meeste boten naar verschillende eilanden vertrekken vanaf het hoofd eiland Santa Cruz.

Vlucht Guayaquil – Baltra  $       400
Bus to Puerto Ayora  $           2
Taxi (p.p)  $           9
Boot Santa Cruz – Isabela (retour)  $         60
Totaal  $       471

Hoeveel kost accommodatie op de Galapagos eilanden?

Op de Galapagos zijn de hostels minstens $15,- exclusief tax en deze hostels zijn schaars. Al snel betaal je minstens $20,- per nacht en dat noem je een budget hostel! Ik sliep op Santa Cruz bij Gardner hostel en op Isabela bij Posada del Caminante. Verwacht niet teveel van de hostels! Ze zijn simpel, zonder poespas.

3 nachten Gardner Hostel  $         48
3 nachten Pasante del caminante  $         54
Totaal  $       102

eten galapagos kokosnoot

Hoeveel kost eten en drinken op de Galapagos eilanden?

Zelf koken, ja dat zou een goed idee zijn om het budget aan te pakken! Toen ik de prijzen in de supermarkten zag was dit idee al snel van de baan. Voor $2 dollar meer ga je uiteten! En dat heb ik dus ook gedaan. Avondeten kost gemiddeld 8 dollar, terwijl de uitgebreide lunch menu’s maar $5- zijn. Ontbijt is op verschillende plekken te krijgen voor $4 a $5,-. Zelf kocht ik een broodje bij de bakker of de supermarkt voor $1,-. Voor een flesje water betaal je al snel $1,50 en een half liter bierflesje is ongeveer $5,-. Genoeg water drinken is nodig, want het is HEET op de eilanden!

±$17,- per dag  $         119

Hoeveel kosten de tours op de Galapagos eilanden?

De enige georganiseerde tours die ik gedaan heb zijn duiken naar Seymour vanaf Santa Cruz en Los Tuneles op Isabela. Daarnaast heb ik nog dingen zelf bezocht of met een local die een auto had. Deze Galapagos kosten kunnen voor andere dus hoger of lager uitvallen.

2 Duiken  $       150
Los Tuneles Tour  $         90
Totaal  $       240

Galapagos Los tuneles tour
Totale Galapagos kosten

De totale kosten voor 7 dagen Galapagos op het moment van publicatie zijn:

$1066, dat is $152 per dag! ($95,- exclusief vlucht)

Op het moment van publicatie is dat in euro’s:

€934, dat is €133 per dag. (€83,- exclusief vlucht)*

Vind je de uitgaven tegenvallen of meevallen? Ook al was dit een flinke hap uit mijn totale reis budget, ik heb er geen seconde spijt van gehad! Het is er zo eentje: “een once in a lifetime!” 🙂

Wil jij ook een once in a lifetime experience op de Galapagos eilanden, maar regel je het liever samen met een lokale expert? Neem dan contact op met Sandra! Zij kent de eilanden als geen ander en regelt al jouw Galapagos wensen.

1 Comment

  • Daisy

    Aaah felice! Deze tips zijn echt heeeel goed, zo blij mee! Thanks!!!

    12/17/2016 at 18:02

LEAVE A COMMENT