Aardbeving drinken in La Piojera!

Aardbeving drinken in La Piojera!

De meest traditionele bar van Santiago heet La Piojera, bekend en berucht om zijn terremoto’s. Dit betekent niets minder dan ‘ aardbeving’! Nu zijn er aardbevingen genoeg in Santiago, maar La Piojera doet er nog een schepje bovenop. Zij schenken een cocktail waar de grond onder je voeten van gaat trillen.  De traditionele krachtige cocktail van Chili! 

la-piojera-santiago-chile-1

Het verhaal gaat dat er in 1985 er een heftige aardbeving plaats vond in Valparaiso. Vlak daarna bestelde een Duitse journalist op aanvraag een speciaal drankje. Toen hij het snel opdronk voelde hij zich net zo wiebelig op zijn benen als tijdens de aardbeving van vlak daarvoor! En zo werd de cocktail Terremoto geboren. Een ander verhaal gaat dat in La Piojera in Santiago het drankje als eerste werd geschonken. De bar behoort tot een van de oudste van Santiago en wordt door binnen en buitenland opgemerkt. Toch blijft de bar traditioneel en komen er veel locals!

la-piojera-santiago-chile-2

De terremoto van La Piojera smaakt als een fruitige milkshake, met de zoete twist van wijn en de bittere smaak van Fernet. Die laatste wordt vooral in La Piojera gebruikt, terwijl andere barren bijvoorbeeld grenadine or rum  in de cocktail schenken. Obers lopen af en aan met grote dienbladen vol Terremoto’s manoeuvrerend tussen de plakkerige houten tafeltjes. Het is er altijd een drukte van jawelste. Iedereen maakt een praatje, de barmannen maken de ene na de andere Terremoto en Chileense muzikanten zorgen voor nog extra sfeer in de tent!

la-piojera-santiago-chile-4

De eerste terremoto smaakt altijd goed! En door een rietje gaat het allemaal nog wat sneller. Na de eerste voel je de grond al langzaam onder je voeten shaken, na de 2e wordt het al snel een aardbeving en nummer 3 is een soort aftershock! Heftige cocktail, maar lekker…! En houd je niet zo van cocktails, neem dan toch eens een kijkje in een van de oudste barretjes van Santiago!

beste-drankjes-ter-wereld-1Het recept van dit shaky drankje staat in een van de leuke boekjes van Lonely Planet: Beste drankjes ter wereld! Van dit boek, evenals Het beste streetfood ter wereld, krijg je zin om alles uit te proberen. Er staan wel meer dan 100 drankjes van over de hele wereld in. Elke keer met leuke weetjes, manieren van bereiden en recepten. Het boek is aangekleed met prachtige foto’s en goede beschrijvingen! En nu is het tijd voor Terremoto, ik wil jullie het recept niet onthouden.

beste-drankjes-ter-wereld-2  beste-drankjes-ter-wereld-3

Foto’s uit Lonely Planet ‘ Beste drankjes ter wereld’  

 Benodigheden

  • 1-2 bolletje(s) ananasijs
  • 240 ml witte wijn, naar keuze
  • Fernet (kruidenbitter of grenadine, naar smaak)

Bereidingswijze

  1. Schep het ananasijs in een groot glas
  2. Schenk de wijn erbij
  3. Voeg de Fernet of grenadine toe.
  4. Steek er een rietje in en serveer direct

Salud, op een volgende aardbeving!

Wil je graag zelf aan de slag met cocktails en streetfood van over de hele wereld of ben je op zoek naar een leuk cadeau? Klik dan hier: ‘De beste drankjes ter wereld bestellen‘ en ‘Het beste streetfood ter wereld‘.

LEAVE A COMMENT