Must do voor adrenaline junkies: Sandboarden in Huacachina

Must do voor adrenaline junkies: Sandboarden in Huacachina

Muren van zand omsluiten een blauw meer, palmbomen zwieren in de wind. Een oase in Peru, wie had dat gedacht? De naam Huacachina zorgt voor een nog exotischer tintje. Op enkel 8 kilometer van de stad Ica racen hoor je motoren ronken en racen de Buggy’s door het rulle zand. Alle adreanaline junkies opgelet: Je kunt sandboarden in Huacachina! 

Verhalen gaan de ronde dat er zich een zeemeermin in het blauwe water schuilhoudt of dat het water helende krachten heeft. Ooit redenen om naar deze plek te komen. Tegenwoordig is het vooral een plek die gedomineerd wordt door buggy’s, sandboards en toeristen! Ben jij klaar om te gaan sandboarden in Huacachina?

 

Huacachina

Sandboarden in Huacachina

Must do: Buggy racen en sandboarden in Huacacina

Je gaat natuurlijk niet naar Huacachina, omdat je graag de zeemeermin wil ontdekken of vanwege het toeristische dorpje waar enkel 100 inwoners wonen. Je gaat hier heen voor één ding: Buggy rijden en sandboarden in Huacachina. Neem plaats in de stoere Buggy’s en laat de chauffeur van dit gave ding je rondracen in de grote zandbak! Een achtbaan is er niks bij.

 

Sandboarden in Huacachina

 

Na een aantal gekke bochten en heuveltje op en heuveltje af worden de provisorische sandboards uit de achterbak geladen. Ga op je buik liggen, voeten omhoog en glijden maar. Terwijl de zon langzaam achter de muren van zand zakt en zorgt voor een goud-gele kleur, race jij van de ene naar de andere berg met je board. Hoe verder je gaat, hoe steiler het wordt! Als afsluiter rijdt de groep met de buggy naar een punt om de zon te zien ondergaan en uiteindelijk weer terug te rijden naar Huacahina. Nog een laatste foto van de oase en je hebt een paar top uren sandboarden in Huacachina gehad!

Kosten: ongeveer 45 sol.

 

Sandboarden in Huacachina

Sandboarden in Huacachina

 

Tips & tricks voor het buggy rijden en sandboarden in Huacachina

Tijdstip: Sowieso 2 uur rondracen door die grote zandbak en het liefst met zonsondergang. Oftewel, als je de motors van de Buggy’s rond een uur of 16.00 hoort ronken in de straatjes van Huacachina, spring er dan snel in. Vraag van tevoren wel even of de Buggy’s de zonsondergang bekijken aan de kant waar deze ondergaat of dat ze terug naar de oase gaan. De eerste is de beste optie, aangezien de oase snel donker wordt door de hoge muren van zand en er aan die kant weinig zonsondergang te zien is.

Wat neem je mee: Qua kleding draag je een lange broek en dichte schoenen (bijvoorbeeld gympen). Het zand kan namelijk heet zijn en zo voorkom je brandwonden tijdens het sandboarden. Water, zonnebrand en een zonnebril in een rugzak zijn ook geen overbodige luxe. Tijdens het sandboarden kun je dit in de buggy laten liggen. Ow ja, vergeet je camera niet, want er zijn genoeg mogelijkheden om foto’s te maken.

 

Sandboarden in Huacachina

 

Waar eten in Huacachina?

Na het sandboarden in Huacachina heb je vast honger gekregen. Er zijn een aantal restaurants in de kleine oase, maar verwacht geen hoogstaande cuisine.

  • Huaca Fucking China: De naam alleen is al leuk, maar dit restaurant heeft ook nog eens cocktaildeals, prima hamburgers en terras aan de boulevard.
  • Bamboo Café: Voor als je van brownies, koffie en curries houdt.

 

Huacachina

 

Waar slapen in Huacachina?

TOPPER! Hostel: Banana Adventure is voor mij de topper in de oase! Cocktails, prima eten, zwembad en soms live muziek. Een leuke sfeer!
Tent: Lekker dutje doen in een voor opgezette tent in een oase en een plons nemen in het zwembad? Dat kan bij Desert Nights Ecocamp.
Hotel: Hotel Huacachinero is een goed hotel, lekker ontbijt en een groot zwembad.

Ben jij een adrenaline junkie en wil je sandboarden in Huacachina in je reis-programma? Carmen, reisexpert en “Local Hero” woont in Peru en kan het vooraf voor je regelen. Je hebt rechtstreeks contact met haar en boekt met Nederlandse garanties vooraf. Neem gerust contact op met Carmen voor een advies op maat.

Tags

LEAVE A COMMENT