De 5 beste hikes in Huaraz

De 5 beste hikes in Huaraz

Alle hike-liefhebbers opgelet! Huaraz in Peru is een gruwelijk mooi gebied om je benen tot het uiterste te drijven! Je moet wel een beetje van klimmen houden, want de hoogtes is geen peulenschilletje. De Cordillera Blanca en de Cordillera Negra zullen je niet sparen, maar je wel al het moois qua natuur laten aanschouwen. Ben je klaar om mijn top 5 beste hikes in Huaraz af te vinken van je lijstje?

 

Laguna Wilcacocha

Laguna Wilcacocha

Deze hike is een van de 5 beste hikes in Huaraz om te acclimatiseren. Het is een goede oefening voordat je de Laguna 69 of de Santa Cruz hike gaat doen. Binnen een uur (vanuit Huaraz) ben je al bij het startpunt van de berg. Het pad gaat door kleine dorpjes waar de Peruanen hun geiten melken en je vriendelijk begroeten. Eenmaal boven bij de ‘mirador’ krijg je een panorama uitzicht waar je ‘u’ tegen zegt! Relax in het gras en bekijk onder andere de toppen van Churup, Huascaran en Huandoys.

Niveau: Matig
Maximale hoogte: 3870 meter
Duur: 3-4 uur hiken

 Huaraz Peruanen Laguna Churup

Naast de Laguna Wilcacocha hike is de Laguna Churup hike ook een tocht die goed is om te acclimatiseren qua hoogte, maar wel een tandje zwaarder. Boek een tour of neem zelf een bus richting Pitec (40 minuten uit Huaraz), waar de trekking begint. De eerste 3 uur zijn vrij makkelijk en kun je genieten van het uitzicht totdat je bij een waterval uitkomt. Dan begint het echte werk bij een 9 meter hoge wand van rotsen. Je rots-klim-skills komen dan goed van pas als je je weg vervolgd met de stalen kabels die vastgeketend zijn aan de rots. Na het klimmen kom je vrij snel bij het meer Laguna Churup, een fijne beloning.

Niveau: Matig – Zwaar (rotsklimmen)
Maximale hoogte: 4450 meter
Duur: 5-6 uur hiken

 

Laguna 69 hike, Peru

Laguna 69

Een dagtocht naar het punt waar het smeltende sneeuw drupt in een smurfen blauw meer, wie wil dat nou niet? Laguna 69 is een mooie tocht door het dal met uitzicht op de hoogste pieken van Peru. Na het dal ga je het gevecht aan met de hoogte tijdens een pittige klim. Maar je inspanning zal niet voor niks zijn, want Laguna 69 is een pareltje om te zien en dus niet voor niks een van de mooiste hikes vanuit Huaraz.

Niveau: Matig-Moeilijk
Maximale hoogte: 4700 meter
Duur: 5-6 uur hiken

 

 Hiken in Huaraz

Santa Cruz

Voor de echte diehards is er de Santa Cruz trekking, een van de meest complete tours die 4/5 dagen duurt en je 50 kilometer aflegt. De tocht begint bij Vaqueria waar de ezels je bepakking overnemen en jij je kunt concentreren op de gigantische bergen, turquoise meren en valleien. National Geographic voegt de hike zelfs toe aan het lijstje ‘een van de mooiste hikes ter wereld’. ’s Avonds slaap je in je eigen opgezette tentje midden in de natuur.

Niveau: Matig-Moeilijk
Maximale hoogte: 4765 meter (punta Union pass)
Duur: 4-5 dagen
Beste reistijd: Mei-september

 

Pastoruri gletjser

Pastoruri Gletsjer

Geen zin in een ellendig lange wandeling en toch genieten van het berglandschap op meer dan 5000 meter hoogte, dan is de Patoruri gletsjer jouw tour! De tour brengt je slingerend door de bergen tot vlakbij de gletsjer. Een haf uurtje naar adem happen en je komt aan bij een prachtige gletsjer. Tijdens de rit zie je gigantisch hoge planten met stekels, ook wel de koning van de Andes genoemd! Het is een prima dagtrip als je geen groot aantal kilometer meer wil lopen.

Niveau: Makkelijk (bus) & Matig (lopen)
Maximale hoogte: 5250 meter
Duur: Dag tour (± 1.5/2 uur bij de gletsjer)

 

Tours boeken

De tours zijn bijna allemaal op eigen houtje te lopen, maar wil je een gids en transport geregeld hebben loop dan binnen bij Akilpo hotel. Zij hebben een ruime keuze aan tours in de bergen rondom Huaraz.

Dit was mijn top 5 beste hikes in Huaraz. Wat is die van jou?

Tags

LEAVE A COMMENT