De leukste activiteiten om te doen in Salta

De leukste activiteiten om te doen in Salta

De stad Salta, met de bijnaam La Linda (de schoonheid) staat steeds vaker op het verlanglijstje van reizigers die door Argentinië gaan reizen. Het is misschien wel de meeste Spaanse stad van het land en de perfecte uitvalsbasis om het ruige noorden te ontdekken. Je hoeft de stad niet meteen te verlaten, want er valt al genoeg te doen en te zien in Salta. 

 

Cabildo de Salta

 

6x doen in Salta

Wat is er allemaal te doen in Salta? Wat is een fijne accommodatie om te slapen en waar kun je lekker eten? Dat lees je allemaal in deze blog. Ik trap af met 6 dingen die je zeker niet moet missen in de mooie koloniale stad.

MAAM museum Salta

 

1. Bezoek het MAAM museum (museo de arqueologia de alta montaña)

Dit museum geeft je een kijkje in het leven en de geschiedenis van de Inca´s. Waarom trokken ze door heel Zuid-Amerika? Wat waren hun rituelen en wat was de connectie met de mensheid en natuur? Allemaal vragen waar je antwoord op krijgt in dit kleine museum op het centrale plein van Salta. Het meest bijzonder in het museum zijn de drie Inca kinderen die meer dan 400 jaar geleden werden geofferd op verschillende bergtoppen in de Andes. De kinderen, het ‘lichtmeisje’, de jongen en het dienstmeisje genoemd,  werden met verschillende offer producten in 1999 gevonden. Ze waren gekleed in bijzondere kleren, hun handen om hun lichaam, beschermend tegen weer en wind.  De kinderen zijn in perfecte staat teruggevonden en worden rouleren tentoongesteld. MAAM heeft op mij veel indruk gemaakt en staat daarom stipt op nummer 1.

Openingstijden MAAM museum: dinsdag t/m zondag van 11.00 – 19.30 uur.

 

Teleferico Salta

 

2. Maak een ritje in de teleférico San Bernardo

Leuk om te doen in Salta is een ritje met de kabelbaan, de teleférico. Vanuit de stad brengt de kabelbaan je naar San Bernardo, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad. Je krijgt zo een goed beeld hoe Salta in blokken gebouwd is. Voor de sportieveling is het een prima aangelegenheid om de berg op of af te rennen.

Openingstijden Teleferico San Bernardo: Maandag t/m zondag van 09.00 – 18.30 uur.

 

Cabildo de Salta

 

3. Strijk neer op Plaza de 9 de julio

Plein 9 de julio is het hart van de stad. Het centrale plein is omringd door de grote roze cathedraal, het MAAM museum en het gemeentehuis Cabildo de Salta. In het midden staat een gigantisch monument van Generaal Juan Antonio Alvarez de Arenales, die van groot belang is geweest in de oorlog voor onafhankelijkheid van de Spanjaarden. Plaza 9 de julio is door de vele bomen en de mooie gebouwen een prachtig plein dat gebruikt wordt als politiek, cultureel en sociaal centrum. Het is een van de weinige pleinen in Argentinië, waar je veel restaurantjes aan het plein vindt. Het zijn niet de beste restaurants, maar je kunt er daarentegen wel een mooi plekje scoren.

 

Kathedraal van Salta

 

4. Bewonder het roze van de kathedraal van Salta

De kathedraal van Salta is niet te missen als je over Plaza de 9 de julio loopt. De koloniale kerk is gebouwd in neobarok stijl in 1878. Het is de laatste rustplaats voor Generaal Martin Miguel de Güemes, ooit inwoner van Salta, die heeft gestreden voor de de Argentijnse onafhankelijkheidsoorlog.

 

San Francisco kerk Salta

 

5. Wissel de roze kerk af met de rode San Fransciso kerk

Als je de roze gekleurde kerk gezien hebt, loop dan 1 blok verder via de straat Caseros naar de volgende kerk, een prachtige rood gekleurd exemplaar uit het jaar 1625. De San Francisco kerk is mooi van de binnenkant, maar de rode kleur aan de buitenkant is deze kerk misschien nog wel het meest onderscheidend van andere religieuze bouwwerken in Argentinië.

Openingstijden San Francisco kerk in Salta: dinsdag tot donderdag van 10.30 tot 12.30 en van 16.30 tot 18.30. Zaterdag van 10.30 tot 12.30. De mis is elke dag om 09.00 en om 20.00 uur.

 

Salinas Grandes - Jujuy

 

6. Verken de omgeving van Salta

Tren de las Nubes, de zoutvlaktes Salinas Grandes, de wijnregio Cafayate, en zo zijn er nog een tal van andere spectaculaire plekken die je in de regio kunt bezoeken. Salta is de perfecte uitvalsbasis om het gebied ten noorden en ten zuiden van de stad te ontdekken. Voor een ontzettend leuke roadtrip van 2 dagen vanuit Salta en terug klik je hier.

 

Salta van bovenaf

Salta plein Colonial

Een fijne accommodatie in Salta

De accommodaties in Salta vind ik vrij simpel. Geen echt ‘WAUW’ accommodaties voor een mooi prijsje te vinden. Toch vond ik een fijne accommodaties in Salta die ik uitprobeerde en die de moeite waard is: Hotel Del Antiguo Convento ligt vlakbij plaza de 9 de julio en is gebouwd in een oud koloniaal gebouw. Daarom grenzen verschillende kamers aan een van de binnenplaatsen of de tuin. Het ontbijt is lekker en het personeel helpt je graag met al je vragen. In de zomermaanden kun je afkoelen in het kleine zwembadje van het hotel. Mocht je vanuit Salta een roadtrip maken, kun je makkelijk in de garage naast het hotel parkeren.

 

Salta lokale gerechten

Smakelijke restaurants in Salta

 De lokale streekgerechten uitproberen is zeker een aanrader om te doen in Salta. Er zijn geen top restaurants, maar wel wat leuke aanraders om uit proberen: El Charrua Restaurante y Parillada (Casera 221) is een parilla, waar de obers met het vlees op de kleine grillplaten paraderen door het restaurant. Op zondag is het een drukte van jawelste met families uit Salta die hier gezellig. Het geeft jouw de gelegenheid om een echte Argentijnse steak te eten, iets dat zeker op je to-do-lijstje kan om te doen in Salta!

Een minder sfeervol restaurant aan de binnenkant – het terras met uitzicht naar Plaza 9 de julio is beter -, maar met lekker eten is El Cardon (Buenos Aires 11). De topper van de kaart is de plank met streekgerechten. Zo proef je van al het lekkers dat het noorden van Argentinië te bieden heeft.

 

Wil je graag Salta bezoeken tijdens je Argentinië reis en wil je het plannen van die reis graag uit voor een deel uit handen laten nemen? Dat kan! Neem contact op met de lokale reisexpert, Nick. Nick, Local Hero van Argentinië, kent alle ins en outs van het land en je kan helpen bij het samenstellen van je Argentinië reis. 

LEAVE A COMMENT