Throwback november: Museumnacht & hobbelende paarden

Throwback november: Museumnacht & hobbelende paarden

Een winnaar tussen de polospelers en een winnaar van het fotoboek! Dat gebeurt allemaal in de throwback van november. Zie het speelveld van de polospelers en het bling bling kantoor van de stock market, de paarse gloed door de Argentijnse hoofdstad en het zonnetje dat alles net iets mooier maakt! November, het is lente in Buenos Aires!

Museumnacht door Buenos Aires

Wie dacht dat Museumnacht alleen in Nederland bestaat heeft het mis, het is over de hele wereld. Zo ook in Buenos Aires! Het was een drukte van jewelste in de donkere straten waar de muziek klonk en glazen rode wijn werden geheven. Het leek of heel Buenos Aires erop uit was getrokken. En ik snap het wel, want je kon op enorm veel plekken een kijkje nemen, plekken waar je normaal betaalt, of waar je niet eens binnenkomt. Ik bekeek een universiteit die het decor van Harry Potter had kunnen zijn, spiekte in de directeurskamer van de stock market en rende de trap op en neer in het huis van de beroemde Mitre. Tangopassen, asado’s (BBQ) en enorm veel muziek! Het was een top avond die nog doorging tot in de late uurtjes. Deze keer niet bibberend in de Nederlandse kou, want het is lente in Buenos Aires!

Stock Market Buenos Aires

 

Joehoe, lente in Buenos Aires

En of het lente is in Buenos Aires?! Met gemiddeld 25 graden en hoger, strak blauwe lucht, is SPRING is ON! Niet jaloers worden, het zijn enkel feiten;) De parken zijn vol met skaters, waterfietsers en Argentijnen die graag elke zonnestraal meepikken in bikini. Zowel jong als oud loopt hier te bakken als een banaan! Het seizoen van de oranje gekleurde mensen is weer van start! Samen met een aantal vrienden speelden we potje volleybal en genoten van een lekkere picada (soort tapas).

Ook gingen Jorge en ik een dagje naar Peru Beach, dat dus geen beach is. Het is de plek voor de 20-30’ers die hier op een stukje gras komen chillen met een goede beat op de achtergrond en een cocktail in hun hand. Prima vertoeven, al vraag ik me wel af hoe al die bakbanen het volhouden zonder af te koelen in een zee of zwembad. In de verte is de bruine rivier La Plata, waar alleen kitesurfers, kayakers en windsurfers zich in wagen. Even paar minuutjes verder ligt San Isidro, een mooi klein rustig dorpje. Fijn om hier de drukte van de grote stad te ontvluchten en rond te dwalen in de kleine straatjes met typische Spaans gekleurde huizen. Eenmaal terug in Buenos Aires genieten we van de zon en Jacarandás, de bloesembomen die de stad paars kleuren.

Lente in Buenos Aires

 

Hop hop paardje polo

Argentinië en polo, dat is iets wat niet snel in ieders zijn hoofd zou opkomen, maar wat zijn ze goed, deze Argentijnse ruiters! Ze behoren tot de top van de wereld. De wedstrijden zijn bijna alleen in november en december in en rondom Buenos Aires te zien. De semi-finals kwamen eraan en dat wilden Jorge en ik graag meepikken. Totaal geen verstand van polo, gingen we, ik gehuld in jurkje en blouse voor meneer, op naar het poloveld. Het was een kleine tribune waar het enthousiasme vanaf spatte. Fans, vrienden en familie hadden trommels, trombones en rook mee in de kleur van het team dat ze supportten. Al snel leerden we de poloregels en zagen we de ruiters elke keer voorbij flitsen. Het team van onze tribune won en iedereen snelde naar de rand van het veld waar de polospelers bij elkaar kwamen. Groepsfoto’s, springen, dansen! Het werd een intiem feestje op het veld met vrienden en familie.

Polo wedstrijd Buenos Aires

polo wedstrijd Buenos Aires

Daarna bleek het tijd voor het echte werk. De rich and the famous van Buenos Aires had zich verzameld voor de semi-finale op het grote veld met een giga tribune. La Aguada Las Monjitas speelde tegen La Dolfina met een van de beste polospelers ter wereld Adolfo Cambiaso. Dit was het echte werk! De spanning was dan ook om te snijden. Een minder uitgelaten sfeer als bij de 1e wedstrijd, maar wel een beter potje. Het was een top dag in de zon, met een mooie sport en lekkere wijn, afgesloten met een muziek-event naast het stadion. Was het maar elke maand polo-maand in Buenos Aires.

Polo wedstrijd Buenos Aires

Polo wedstrijd Buenos Aires (1)

 

Rugzak vol Reizen mocht 2 kaarsjes uitblazen

Het was deze maand 2 jaar geleden dat ik mijn website lanceerde vanaf Schiphol. In het 1e jaar ging ik op reis in Zuid Amerika niet wetend de 2e verjaardag van Rugzak vol Reizen opnieuw in Zuid Amerika te vieren, lekker in de lente in Buenos Aires! Rugzak vol Reizen was wat stiller, want de verhuizing en de veranderingen slokten mijn energie soms op. Desondanks gebeurde er veel op reisgebied: lees het hier! Op naar jaar 3, met nog meer reistips, persoonlijke notes, en ‘wonen in het buitenland’ avonturen van vrienden en vriendinnen die net als ik Nederland achter zich hebben gelaten. Voor werk, de liefde of gewoon voor het grote avontuur. Deze maand was de kick-off van Lydian die naar Zweden verhuisd is en daar elk jaar opnieuw de strenge winters trotseert.

 

And the winner is…

Tijdens de 2-jarige verjaardag van Rugzak vol Reizen werd aangegeven dat in deze blog de winnaar bekend zou worden gemaakt. Er kwamen een hoop leuke felicitaties binnen op Facebook. Maar degene met het leukste verjaardagsberichtje, vol liefde, was Cyphre. Cyphre van harte gefeliciteerd en veel plezier met het fotoboek! Lees hier haar felicitatie:

Jeej! Weer een nieuwe blog ☺️ en voor het komend jaar heb je alweer een aantal hele leuke dingen staan! Kan niet wachten om je weer te zien. Maar ik weet dat je het daar goed en leuk hebt, je hebt een kanjer van een vent te pakken en uiteindelijk maak je je droom waar: werken en wonen in het buitenland. Ik hoop dat er alleen maar meer mooie avonturen worden toegevoegd aan dit blog, en dat rugzak vol reizen nog vele jaren bestaat! Hasta la vista! Besos! 😘

Cyphre

LEAVE A COMMENT