Throwback Augustus & September: Vakantiekriebels in Europa

Throwback Augustus & September: Vakantiekriebels in Europa

Een dubbele maand, die niet in een blog samen te vatten is. In juli zei ik mijn volgende blog uit Nederland te schrijven, maar niks is minder waar, ik ben alweer terug in Buenos Aires. In Europa was ik veel te druk met het verrassen van mijn ouders, biertjes drinken met vrienden, zandkorreltjes door mijn tenen laten glijden, stadsplattegrond van Parijs ontcijferen, mijn speech voor de bruid aan het schrijven en zoveel mogelijk Italiaanse gerechten aan het uit proberen. Het was een volle maand vakantie waar ik ongelofelijk naar had uitgekeken. Eindelijk weer iedereen zien, eindelijk even opladen.

 

Surprise Surprise!

Ready for take off! Van Buenos Aires op naar Nederland, een dag eerder dan een aantal dachten. Eenmaal aangekomen op Schiphol kon het plan der plannen beginnen! Stap 1. Ik ging mijn nichtje Cyphre verrassen op haar vrijgezellenfeest! Op Rotterdam CS stond het feestteam me op te wachten en vloog ik een paar minuten later Cyphre in haar armen. Tussen de tranen door kwamen de eerste woorden ‘ik heb je zo gemist’ en ‘Oh Fe, ik heb zo’n kater’. Een geslaagd vrijgezellenfeest dus, maar het was nog niet voorbij. Net twee uur in Nederland en ik stond gehuld in Spice girl kleding te bowlen op haar vrijgezellenfeest. Als je denkt dat dat al niet gek genoeg is, houd je dan vast voor stap 2.

 

 

Vriendinnetje Anne kwam me in Rotterdam ophalen om in Maastricht mijn ouders te gaan verrassen. In de auto trok ik wit weg. De vermoeidheid en de spanning sloegen toe. Mijn verrassingsact na een lange vlucht was wellicht iets heftiger dan ik dacht. Maar dat gevoel werd minder toen ik na 2 jaar eindelijk weer bij mijn ouders huis op de stoep stond. Mijn moeder was met stomheid geslagen: ‘Ik snap het niet,, ze had geen tijd om adem te halen, sloffen uit en gaan. Het was tijd om mijn vader te verrassen op het Preuvenemint (event dat ik graag wilde meepikken in Maastricht). Vrienden hadden net in geuren en kleuren gehoord hoe blij hij was om mij de volgende dag op te halen toen ik voor z’n neus stond: ‘hey, doe mij ook maar een biertje’. Het was alsof hij een spook zag. Okey, ik was lijkbleek, maar dit was next level! Ik wist al maanden dat ik eerder zou komen, maar het duurde een tijdje voordat hij besefte dat ik er al was. Het werd een fantastische middag met vrienden, familie, muziek, dansjes, teveel bier en polonaises. Het begin van een fantastische maand Europa.

 

 

Graag neem ik jullie mee op een foto verslag (vandaar de lange laadtijd van de site) door onze reis. Ongelofelijk lastig om een selectie te maken van zoveel indrukken, maar hopelijk geeft jullie dit een leuk kijkje achter de schermen.

 

From Paris with love

 Voor Jorge was het de eerste keer dat hij mijn familie en vrienden zag, de eerste keer Europa ontdekken en in het speciaal ‘mijn Nederland’. Parijs was onze eerste stop samen. De stad van de liefde, de stad die qua architectuur lijkt op Buenos Airs. Ik was er al 6 keer geweest, maar toch is het elke keer weer anders. Kijk je mee?

 

 

Vanuit Parijs gingen we een dagje op bezoek bij Koning Louis! Hij had nog een mooi optrekje staan in Versailles. Hij hield nogal van grote schilderen, gouden randjes en kroonluchters. Ik was nog nooit eerder op bezoek geweest bij de beste man, maar hallelujah… Als je houdt van kunst, grootsheid en waanzin, dan zou ik zeker een dagtrip naar Versailles inplannen vanuit Parijs.

 

Mona is populair. Vooral Aziaten zijn fan van haar! De rest van de wereld kijkt gezellig mee. Ik ben geen mega kunstkenner, maar met zoveel prachtige kunstwerken in het Louvre, is het toch ietwat gek dat het rijen dik staat voor maar 1 vrouw, Mona Lisa.

 

Een picknick bij de eiffeltoren. Dat kan enkel met een verrukkelijk Frans croissantje.

 

Dat Parijs qua drinken duur is, dat weten de meeste ondertussen wel. Een cola op de Champs de Elysees spant de kroon met 7 euro en is niet eens zo bijzonder. Als je dan toch aardig wat moet neerleggen, kun je maar beter een mooie plek uitkiezen.  Het terras Maison Maison bij Pont Neuf is een aanrader! Zeker als de zon ondergaat, hardlopers hun weg vinden langs de Seine en de Eiffeltoren langzaam oplicht, is het hier heerlijk vertoeven.

 

Vacanze a Roma

Vanuit Parijs vlogen we naar Rome. Eindelijk weer in Italië, dat verdient een dansje! Overdag zagen we het Colosseum al van binnen. Met hetzelfde kaartje kun je nu ook het Forum Romanum bezoeken. Dit keer zag ik nog veel meer van het Forum dan voorheen. Ik blijf dat hele gebied zo ongelofelijk indrukwekkend vinden! Uiteraard is het erg toeristisch, maar als je lekker rustig wil rondslenteren tussen al het ouds, ga dan naar het bovenste gedeelte van het Forum Romanum en loop door tot het uitzicht op Circus Maximus. Lekker rustig en zo kun je alles goed op je in laten werken.

 

Waarom Italië mijn favoriet is? Door het lekkere eten, het klimaat, de zee, de geschiedenis, maar zeker ook door dit soort gekleurde straatjes waar de was wappert in de wind. Geluksmomentjes! Deze leuke gekleurde straatjes vind je bijvoorbeeld in de wijk Trastevere.

 

De gouden tip voor Rome! Ga voor 8.30 uur naar de Trevi fontein en je hebt de fontein nog zonder groepen en zakkenrollers. Ook het zonlicht, dat net achter de huizen vandaan komt (rond 8.00 uur in september), maakt dit kleine pleintje nog net wat mooier.

 

Liefde in Rome! Wat is het leuk om al het moois van Rome aan Jorge te laten zien. Na de vele uren werken en al het geregel tijdens het wonen in het buitenland, was het fijn om even niks te moeten en lekker met z´n tweeën te genieten van de zomer, Italië en elkaar.

 

Love Italy

Dit is het moment waar ik zo naar uitkeek, geen grote steden, met de auto lekker rondtuffen en stoppen waar we stoppen wilden. Ik wilde heel graag met een Fiat door Italië rijden, maar verwachtte dat we een ´soortgelijke auto´ zouden krijgen. Alleen maar blije gezichten toen ze ons de sleutels van een witte Fiat overhandigden! Thanks to Sunny Cars. Alles erg goed geregeld vooraf en je komt niet voor verzekeringsverrassingen te staan. Volgende keer weer!

 

Over vervoer gesproken. Van dit soort foto´s kan ik geen genoeg krijgen! Vespa´s, Ape´s, het straalt het ultieme Italië gevoel voor mij uit.

 

En dan hebben we het nog niet over het eten gehad. Hiervoor mag je me dus dag en nacht voor wakker maken! Mozzarella of Burrata met tomaatjes en basilicum. Die plakjes Parma ham erbij, daar zeg ik ook geen ´nee´ tegen.

 

Siena was onze eerste stop in Toscane op weg naar de kust. Hier hadden we afgesproken met Saskia van Ciao Tutti (de tip voor al je Italië tips). Mega leuk om weer samen in Italië te zijn, want ik ben al vaker met (en zonder) Saskia voor Ciao Tutti op pad geweest. Het was alweer 2 jaar geleden dat we elkaar voor het laatst zagen, dus er moest nodig wat bijgekletst worden terwijl Saskia ons ´haar´ Siena liet zien. Een betere gids kun je je niet wensen en het was ook lekker om even niet op een kaart te hoeven kijken of een plan te maken. * Kleine insider: Saskia was vroeger mijn babysitter, in de tijd dat ik nog ´lang´ mocht opblijven als mijn ouders een avond weg waren. Ontzettend leuk om nu, zoveel jaren later zo´n goede band te hebben.

 

Eindelijk weer met de backpack op pad! Dit was mijn eerste lange vakantie na 2,5 jaar, dus ik kon niet wachten om weer te gaan rondreizen. Dit keer geen Zuid-Amerika of Azië, maar het prachtige – normaal o zo dicht bij, en nu zo ver weg – Europa. Onze volgende stop tijdens de 1,5 week Italië was beauty Florence!

 

Op zoek naar een prachtige zonsondergang? Ga dan op tijd naar Piazzale Michelangelo! Een beter beeld over de stad krijg je niet.

 

Dit was een van de momenten dat ik het hardst gelachen heb tijdens de reis. De man met het hoedje, die lekker stond te karaoke, heeft iedereen die op de trappen van de zonsondergang zat te genieten aan het dansen gekregen. YMCA, de Macarena, Hey baby (DJ Ötzi) kwam voorbij en de goede man, die kon zijn geluk niet op. Wat een feest!

 

Vanuit Florence op weg naar de kust maakten we een noodstop in Pisa. Een noodstop inderdaad, want voor je lol naar Pisa, met alllll die groepen toeristen, euh nee. Dat je een keer in je leven de toren van Pisa gezien moet hebben, euh ja! Dus liet ik Jorge deze gekke scheve toren zien. Uiteraard met veel vermaak van een aantal Aziaten die probeerden de traditionele Pisa foto´s te maken.

 

Snel door naar de kust, waar we Cinque Terre bezochten. Alweer veel groepen toeristen, maar O, o, o, wat zijn deze vijf dorpjes langs de Italiaanse Riviera mooi! En daar moeten natuurlijk de beste foto´s van gemaakt worden. Jorge ging als krabbetje te werk!

 

En EINDELIJK, na een paar weken al rondtuffend door Europa en daarvoor maanden te koukleumen in Buenos Aires, was het zover: De teentjes tikten het water van de zee aan!

 

JOEHOE! Italië, wat ben je fijn!

 

Vanuit Levanto (dichtbij Cinque Terre), gingen we naar Rapallo. Onze laatste stop in Italië, en wel een hele bijzondere. Via Airbnb had ik namelijk een boot als accommodatie gevonden! In de haven van Rapallo hebben we bij het licht van de maan pizza gegeten op het water, om later wiegend in slaap te vallen. Dit is echt ´n dikke aanrader als je van kamperen houdt (maar dan op het water).

 

Geef me een boek, geef me de zee en je hoort me voorlopg niet meer. Ik hoor thuis in de categorie die hier dus alleen de rust voor neemt tijdens vakantie. Zou er iets aan moeten doen, want hoe chill is dit?

 

Dit zijn voor mij de leukste plekjes van Italië! De zee, de dorpjes in de bergen, gekleurde bootjes en de locals die lekker een potje kaarten. Dit is strandje heet Spiaggia di San Michele Di Pagana. Als ´s avonds de locals naar huis zijn gekeerd, kun je mooi nog een duik nemen bij het maanlicht.

 

Grazieeee bella Italia!

 

Mijn 2e thuis, Nederland!

Nederland was een bijzonder gedeelte van deze reis. Ik had zoveel mensen al een tijd niet meer gezien. Ook was het voor mij belangrijk  om vrienden en familie aan Jorge voor te stellen en omgekeerd. Hij kreeg de full-package: de familie op 1 dag samen en de rest verdeeld over 1,5 week incl. een bruiloft. We bleven de eerste dagen van onze reis rondom Maastricht en de laatste dagen in Amsterdam & Breda. Rondje Nederland was geslaagd!

 

Het leek wel kerst! Haha lekker eten, veel gezelligheid, wijn, vrienden. Dit soort avonden maakte ik heel intens mee. Soms was het net alsof ik in mijn eigen film zat, toch een beetje onwerkelijk om weer samen met vrienden in Nederland te zijn. Helaas was het ook niet altijd mogelijk om vrienden vaker dan 1x te zien, of om echt goed bij te kletsen. Daarom genoot ik des te meer van de minuten, uren, dagen die we samen waren.

 

Kom je uit Nederland, ben je nog nooit met een bootje over de Amsterdamse grachten gaan varen. Dat kan toch niet? Nu is het wel van de bucketlijst afgevinkt dankzij vriendinnetje, tourleader, kapitein Marije! De laatste keer woonden we nog samen in Bogota, nu genoten we van ons turbo schip op het Amsterdamse water.

 

Amsterdam blijft voor mij een van de mooiste steden ter wereld! Een unieke plek die ook indruk op Jorge maakte. Wie weet, in de toekomst een huisje aan de grachten? (blijven dromen 😉

 

We sloten onze Europa reis af met een dag waarin we de liefde vierden. Mijn nichtje Cyphre ging namelijk trouwen met Tim. En guess what? Ik was haar getuige en mocht met m´n neefje speechen tijdens de ceremonie. Niet de minste taken dus. Het was fijn om dit met z´n allen te kunnen vieren terwijl Jorge en ik zo ver weg wonen. Want al zijn het maar 14 uur vliegen, op dit soort momenten woon je vaak te ver weg om er ´even´ bij te zijn. Lieve Tim, lieve Sief, nogmaals van harte en ik heb genoten van jullie dag!

 

Die jurk was nog een dingetje. In Argentinië was amper een jurk te vinden in de winter (Nederlandse zomer) en in Nederland was de zomercollectie alweer afgevoerd. Ik was op zoek naar een fel gekleurd jurkje, maar zoals je ziet is dat mislukt. Dus ging ik voor de felgekleurde schoenen. Last minute toch nog best goed geslaagd, vind je niet?

 

Een special thanks voor m´n ouders, zusje en m´n oma! Voor de leuke tijd, voor het mogelijk maken van onze reis en voor het lachen en het huilen, voor het samen zijn! Hopelijk hoeven we nu niet zolang te wachten voor we elkaar weer zien.

 

Lieve vriendjes en vriendinnetjes, het was fantastisch om jullie weer allemaal te zien. Jullie het maakten het moeilijker om weer het vliegtuig terug naar huis te nemen, maar gelukkig kan ik wel weer even teren op alle geniale momenten.

Nederland, heeft zich met een nazomers zonnetje van z´n beste kant laten zien. Niet onbelangrijk als je je vriendje jouw land laat zien. En wat was Europa toch weer verdomd mooi! We komen graag snel weer terug!

Dikke kus uit Buenos Aires!

 

Hoe het was om weer in Nederland te zijn, wat was anders, wat is fijner in Zuid-Amerika, en wat viel Jorge allemaal op in Europa, dat lees je in de komende weken op Rugzakvolreizen.nl    

Tags

2 Comments

  • Daniëlle

    Genoten van je blog! Dikke poen oet Mestreech. xxx mama

    10/10/2018 at 21:02
  • europa

    Europa is stiekem ook een droomplek!

    05/16/2020 at 13:27

LEAVE A COMMENT