Paragliding boven Medellin

Paragliding boven Medellin

Paragliding boven een stad en nog goedkoop ook? Dat kan in Medellin!

Je koopt je ticket bij een van de paragliding organisaties (zie: hoe kom je er?) en loopt met je ticket de berg op waar ongeveer 50 paragliders rondzweven. Inchecken, grasveld op en tuig om. Een voor een maken de helpers alles vast aan de paraglide. En klaar is kees! Zo snel gaat het. Voor je het weet ren je 5 meter samen met je paraglider naar beneden en zweeg je al door de lucht. En dat voor maar 125.000COP (€32,-) voor 20 minuten. Een must-do in Medellin!20160207_114613

Het uitzicht is waanzinnig! Het noordelijke gedeelte van Medellin ligt onder je en ook de andere kant van de berg krijg je nu te zien! De paraglider doet dit ongeveer 25 keer per dag, dus je kunt wel vertrouwen op zijn capriolen in de lucht. Het is dan ook meer relaxed in plaats van hysterische toestanden. Hij checkt wel af en toe of je ‘okey’ bent! Net voor we landen vraagt hij nog: Acrobatics? Ja, nou, als we er nou toch zijn, dan maak het maar wat spannender! Ik mag aangeven als het teveel is, maar ik hou wel van wat meer adrenaline! Een leuk extraatje voordat we weer landen op vaste grond.

Beelden zeggen in dit geval waarschijnlijk meer dan woorden, dus bekijk voor het Youtube filmpje bovenaan dit bericht als je weten hoe ’t eruit ziet!

Paragliding Medellin

Hoe kom je er?

Bij bus terminal noord, gelegen aan metrostation Caribe, koop je een kaartje bij ticketboot nummer 11 richting San Pedro. Dit kost ongeveer 3.000COP (€0.80). Tegen de buschauffeur zeg je dat je eruit wil bij San Felix voor parapente (paragliding in Spaans). Na ongeveer 50 minuten arriveer je boven op een van de bergen die Medellin omringen! De plek om de sprong te wagen!

Laat van tevoren de receptionist van je hostel bellen met een van de paragliding organisaties om het weer te checken! Dan weet je of het zin heeft om deze tocht af te leggen.

Paragliding medellin

 

LEAVE A COMMENT