Ontmoet Chris Zegers: van profvoetballer tot tv-presentator

Ontmoet Chris Zegers: van profvoetballer tot tv-presentator

Chris Zeegers, we kennen hem natuurlijk allemaal van televisie, als acteur in films of als tv-presentator van onder andere Yorin travel en RTL travel. De afgelopen 5 jaar zorgt hij voor nog meer reisgenot bij 3 op reis. Mij hoor je niet klagen, ik kijk met plezier naar zijn vrolijke kijk op de wereld. Op het moment dat hij bij het Riksja event het podium op komt gelopen, vult zijn enthousiasme dan ook meteen de zaal. We kennen hem als tv-presentator, maar ontmoet hier een kant van Chris Zegers die je wellicht nog niet kent.

chris-zegers-riksja-event-7

Hij neemt ons mee naar zijn tijd als 17 jarige. Wat ga je dan doen? Iets met auto’s, muziek, voetballen? Nee, een studie economie in Groningen lijkt hem wel een goed idee, want hij had goede verhalen over Groningen gehoord. Het werd de ontdekking van het studentenleven, maar ook dat is na een paar jaar voorbij en dan? Een zwart gat en bang voor wat er te wachten staat solliciteert Chris Zegers bij de bank. Dat zou een logische stap zijn na zijn studie, maar hij wordt niet aangenomen. Waarom? Omdat zijn das niet recht zat!

Niet veel later beland hij bij Mr. Lee op kantoor voor marketing zaken in Singapore. De goede man vraagt hem: Are you Christian? Ja meneer (dat is mijn doopnaam). Okey, you got the job! Chris Zegers snapt er niets van dat er geen verdere vragen zijn. Maar meneer Lee is serieus, hij vindt het namelijk belangrijk dat mensen gelijk gestemd zijn ;). En zo komt Chris achter een bureau te zitten. Het is de dag dat het begint, maar eigenlijk ook de dag dat alles alleen maar minder wordt.

In de weekenden gaat Chris Zegers erop uit. Op 2 uur vanaf Singapore ligt een klein eilandje met enkel 1 restaurantje, een grasveldje vol kinderen en ongeveer 65 inwoners. Hey jij? Doe je even mee? Chris Zegers laat zijn beste moves zien en wordt apart genomen. Wil je profvoetballer worden? Euh ja, wat schuift dat? Toch die econoom, he ;). Chris Zegers geeft hem zijn telefoonnummer en gaat terug naar zijn kantoor in Singapore.

chris-zegers-riksja-event-3Hij belt zijn vrienden: Jongens, moet je horen, ik word profvoetballer! Vrienden lachen, ja hoor droom verder, hij gaat je toch niet bellen, wauw wat gaaf! Het rationele gevoel overvalt hem. Dit kan inderdaad niet waar zien. Een paar dagen later komt er een telefoontje: Are you ready? En even later staat hij voor een testmatch in het stadion. Met een conditie als een oerwurm haalt hij 1 keer uit en jawel, het is raak! Meneer Zegers, wilt u uw contract tekenen. Ja natuurlijk! Dan krijg je $40,- euro per week. Dat zijn nog eens prijzen voor een profvoetballer. En dit was het startseizoen van iets moois: Als dit kan, dan kan alles!

Soms maak je plannen en dat gaat dan gebeuren, soms gebeuren er dingen in je reis die alles compleet veranderen. De wijze les van Chris Zegers is dat je vooral iets moet doen waar je energie uithaalt. Op feestjes met onbekende wordt vaak gevraagd: Wat doe je? En dat gaat dan toch al snel over je werk. Niemand vraagt aan je ‘wie ben je?’. Dus vraag je eens af wat je doet, want het zegt iets over jou, over jou als persoon. Vaak komen daarna de vragen over de hobby’s, daar krijgen de meesten juist energie van. En toch hechten we veel waarde aan het beroep, waar we ons geld vandaan krijgen in plaats van energie. Zou het geen wisselwerking moeten zijn?

Chris Zegers gooit zijn haren naar achter. En wat denk je, ik ben ook model geweest in Singapore. Als ik profvoetballer kan worden, dan kan alles! En zo stond hij vlak daarna met zijn blonde haren op de catwalk te paraderen. Maar wat als je gaat nadenken hoe je loopt? Dan loopt het toch minder lekker. Dan ga je werken vanuit het bewustzijn. En als je dat gaat doen…

Als ik profvoetballer kan worden, dan kan alles!

Chris Zegers

chris-zegers-riksja-event-8Er zijn misschien wel 1000 redenen om te bedenken om iets niet te doen, maar als je het niet weet, dan leer je ook het meeste. Ga op reis, breek los van gewoonte. Ga op onderzoek uit in een nieuwe omgeving, zodat je weer nieuwe prikkels krijgt. Plan niet altijd alles, want juist de dingen die je van tevoren niet hebt voorzien zorgen voor de herinneringen! Ik zit op het puntje van m’n stoel en ga in m’n hoofd de reismomenten na waar ik het ’t vaakst over praat. En ja hoor, stuk voor stuk, allemaal momenten die ik daarvoor totaal niet had zien aankomen. Vaak komt het door beslissingen die je op dat moment pas maakt of door de mensen die je tegenkomt.

Chris lacht, mensen vragen me vaak wat de mooiste plek is. “Ik ken u niet”. En dat is nou juist waar het om draait. Als je verliefd bent is zelfs het Roergebied een sprookje. Als je liefdesverdriet hebt zie je de schoonheid van de Niagara watervallen niet eens. Je neemt jezelf altijd mee, waar je ook heen gaat. Het ligt er maar net aan hoe je naar dingen kijkt.

Jij bepaalt zelf hoe mooi iets is!

Chris Zegers

 

LEAVE A COMMENT