5x werk vinden in het buitenland

5x werk vinden in het buitenland

Net terug van het backpackleven, op naar een nieuwe baan. Zo stond ik er een jaar geleden voor. Waarom die baan niet in het buitenland zoeken? Waarom in Nederland blijven, als de wereld nog aan je voeten ligt? Nu schrijf ik dit bericht uit Colombia, van mijn favoriete land mijn thuis gemaakt. Dat kun jij ook! Graag deel ik 5 tips waar ik zoal heb gezocht voor werk in het buitenland.

Search Jobs abroad
Ik stond in eerste instantie open om te gaan werken in veel verschillende landen ter wereld en daarom was Search Jobs Abroad de perfecte website om te zoeken. Vaak keek ik op de job pagina of er nieuwe vacatures (vooral in Europa) waren. Steeds meer bedrijven weten de website te vinden en plaatsen hun vacatures of zoeken bij de CV’s. Vergeet daarom niet je CV te plaatsen, want wie weet heb jij net iets dat het bedrijf zoekt. Ik was op zoek naar fulltime werk, maar ook als je graag vakantiewerk, een stage of vrijwilligerswerk zou willen doen vind je wellicht een passend bedrijf op deze website. Neem dus snel een kijkje bij de jobs die zij aanbieden.

Werken in het buitenland

Welke route neem jij?

Nationale vacature banken
Ga zoeken naar de nationale vacature banken van het land waar je graag voor wil werken. Google is hierbij je grote vriend. Ik vond hier vaak bedrijven waar ik nog nooit van gehoord had, maar die me heel interessant leken. Zo vond ik zowel vacatures als nieuwe bedrijven. Ook al is de vacature misschien op dat moment niet relevant, je hebt wel weer nieuw bedrijf aan je lijstje toegevoegd om in de gaten te houden. Upload ook je CV op de vacature bank in de taal van het land, om zo meer kans te maken op werk.

Facebook, je beste vriend
Bedrijven plaatsen geregeld hun vacatures op Facebook, maar vergeet ook alle medewerkers niet die veelal vacatures in desbetreffende landen-pagina’s delen. Zoek op Facebook naar woorden als ‘expats’, ‘Nederlanders in….’, ‘living in…’, working in…’ in combinatie met het land waar je wil gaan werken. Bijna elk land heeft wel een pagina voor Nederlanders in het buitenland of een expat pagina. Zo ben je meteen waar je zijn moet, op de plaats van bestemming!

Werken in het buitenland

Maak het jezelf gemakkelijk 😉

Netwerken in je eigen omgeving
Blijf tegen mensen in je omgeving zeggen dat je op zoek bent naar een baan in het buitenland, want iedereen heeft wel weer een broer, vriendin, neef, oud-collega die weer een oude buurman in het buitenland kent. Je zult er versteld van staan! Vergeet ook je oude schooltje niet en bekijk hun alumni pagina’s. Schrijf vooral de alumni groepen aan om te kijken welke oud studiegenoot jou nog eens verder kan helpen in het buitenland.

Nederlandse liefde roest niet
Ga op zoek naar Nederlandse bedrijven in het land waar je graag wil wonen en werken. Zoek via Google of via buitenlandse kamer van koophandel en schrijf bedrijven vervolgens een enthousiaste brief, ook al hebben ze geen vacatures gepubliceerd. Als zij vervolgens schrijven dat ze geen baan voor je hebben, kun je altijd nog informeren of zij andere Nederlands gelinkte bedrijven weten die eventueel iemand zoeken. Vaak zijn de Nederlandse gemeenschappen in het buitenland klein en kent iedereen elkaar. Zo kom je via via weer aan een nieuwe contact. Nederlanders zijn snel geneigd om elkaar te helpen in het buitenland, met dat doorlinken zit het wel goed 😉

Heb jij al eens in het buitenland gewerkt? Hoe is het jou gelukt een baan te vinden?

4 Comments

 • Marije

  Hoi Felice, wat een handig bericht! Ik heb inderdaad ook een baan gevonden in het buitenland en keek veel op de websites die je hierboven aangeeft. Ook netwerken, bellen, vragen, mailen, hielp goed. Groetjes Marije

  06/28/2017 at 18:54
  • Felice - Rugzak vol Reizen
   Felice

   Hi Marije, Wat fijn dat je er wat aan hebt! Leuk dat je ook in het buitenland werkt, mooie ervaring! Heel veel plezier en succes! Groetjes, Felice

   07/07/2017 at 18:40
 • Stefanie

  Woow, this looks really amazing,
  This is really on my have to do list before i get into my 40’s

  Keep posting,
  Kind regards
  Stefanie

  07/05/2017 at 23:17
  • Felice - Rugzak vol Reizen
   Felice

   Hi Stefanie, Go Go Go! It will provide you with a lot of new insights & adventures! Hope you can use the tips!
   Best, Felice

   07/07/2017 at 18:43

LEAVE A COMMENT