Backpack outfit in backpack-mode-land

Backpack outfit in backpack-mode-land

Juist ja, een juiste outfit die ga ik niemand geven, want ik ben echt geen modekoningin en je moet lekker aantrekken waar jij je goed in voelt. Maar laat ik aannemen dat iedereen er leuk uit wil zien. Tijdens het backpacken is dat de ene keer wat makkelijker dan de andere keer. Zijn er verschillen te zien tussen nationaliteiten en landen? Welke outfit stop jij in je backpack? Backpack-mode-land, het is een wereld apart. 

Salkantay trek Machu Pichu regen

Typische backpack outfit

Ja hoor, daar lopen ze, de backpackers! Ze zijn meteen op straat te spotten. Niet omdat ze met een gigantische backpack lopen of erg witjes uitzien ten opzichte van de locals, maar wel omdat iedereen toch ongeveer dezelfde kleding kiest. Vaak is het toverwoord in backpack-mode-land: Makkelijk! Zeker wij Nederlanders hebben daar een handje aan. Toch zijn er verschillen te vinden tussen nationaliteiten en wat typisch is voor bepaalde landen of gebieden.

Mag ik generaliseren? Ja ik doe het gewoon! Australiërs en Engelsen vrouwen kiezen het liefst voor hoge hakken en de meest sexy jurkjes terwijl de mannen gekleed gaan in mooie blouses. Hoe ze het zo ongekreukt uit hun backpack halen blijft voor mij een raadsel. Aziatische backpackers gaan meestal op pad in meer bedekte kleding, terwijl Amerikanen, Foute kleding backpacken MontanitaNederlanders en Duitsers vaak kiezen voor de makkelijke weg: een korte broek met een T-shirt, sandalen of sneakers eronder en klaar is kees! Niks meer aan doen.

Toch zie je ook bij alle nationaliteiten bepaalde items terugkomen. De lama-truien scoren bijvoorbeeld erg goed in Peru! Zogenaamd echte alpaca wol met een lama erop afgebeeld! In Loas en Thailand gaan we voor het zomertenue: de bier shirts, oftewel tanktops met bier logo’s erop! En wil je backpackers helemaal herkennen spot dan de Tshirts van hostels of organisaties met te gekke tours zoals mountainbiken over de ‘deathroad’ in Bolivia of skydiven in Nieuw zeeland. Het schept een band, die shirts, want je hebt meteen verhalen om te delen.

Zwieber broeken Indonesië

Bepaalde kledingstijlen zijn ook afhankelijk van het land. Zo zijn zwieber-broeken ideaal in warme landen of in landen waar je met een kort broekje toch net iets te lang wordt aangekeken. Hiermee mag je elke kerk, tempel of moskee bekijken terwijl het zweet niet langs je dikke spijkerbroek loopt. In outdoor bestemmingen zie je de wandelschoenen, fleecetruien en afritsbroeken vaker uit de tassen tevoorschijn komen. North Face, Columbia en Mammut hebben hier volgens mij aandelen! Terwijl op het strand alles korter dan kort is en O’neil, Rip Curl, Billabong en Roxy goede zaken doen!

 

Vietnam handgemaakte kledingKleren kopen in het buitenland

Houdt plek over voor kleren die je in het buitenland koopt! Zeker als je lang op reis bent ben je na een paar maanden dat ene truitje of die broek meer dan zat, als het al niet gekrompen is of er geen gaten in zitten. Zo zijn er in veel landen in de wereld ook gewoon onze bekende H&M en Zara te vinden. Geen paniek dus!

Wil je echt wat speciaals, loop dan de kleine boetiekjes in of laat je kleding op maat maken. Zeker in de Aziatische landen, zoals Vietnam en Thailand, kost dit niet veel en dan heb je ook wat! Ook in Ghana ontkom je niet aan een handgemaakt kledingstuk in Afrikaanse stijl, precies op jouw maat gemaakt met de stof die jij wil!

 

Mijn backpackersoutfit

Met mijn inpaklijst kom ik een heel eind en toch is het elke keer nadenken wat wel en niet mee gaat. Het ligt er maar net aan of ik beach-proof voor de dag wil komen of niet wil bevriezen in een of ander tentje in de Himalaya. Toch zit een bikini en wandelschoenen (ik ben gek op hiken) standaard in mijn backpack! Voor vertrek ga ik vaak nog even de stad in, voor dat ene basic T-shirtje, dat ALTIJD handig is. Of scoor ik lastminute nog sandaaltjes bij Sacha die ik onder alles aankan. Niet alleen om door een stad te lopen, maar ook voor het uitgaan vind ik ze erg fijn! ‘Combineren’ is bij mij het toverwoord. Neem die sneakers, sandaaltjes, broeken en T-shirts mee die goed bij elkaar passen, in plaats van elke keer één outfit te maken! Dit bespaart plek in je backpack en je ziet er elke keer net weer wat anders uit. Een leuke ketting, oorbellen en een sjaaltje doen bij mij ook wonderen. Met wat accessoires kom je een heel eind. Mannen hebben het daarbij net wat lastiger 😉

Arequipa binnenplaatsen

Ook al ben ik ben praktisch ingesteld en denk ik vooral aan al die kilo’s die ik maanden lang mee moet sjouwen of de truitjes die gekrompen uit de was gaan komen, zorg ik wel dat er altijd een leuk uitgaansitem in m’n tas zit. Dan voel je je als backpacker toch ook weer voor even, heel even, een keertje fris-fruitig-fashionable in backpack-mode-land!

Dit is een gesponsord artikel, maar door mijzelf geschreven naar mijn eigen ideeën en ervaringen.

LEAVE A COMMENT