Verhuizen naar Colombia!

Verhuizen naar Colombia!

UPDATE: VERHUISBERICHT! In oktober is het zover, dan ga ik weer bepakt en bezakt richting Schiphol. Dit keer geen backpack gevuld met minimale inhoud om over enkele maanden weer terug te zijn. Nu gaat er net iets meer mee in m’n tas: kleren voor elke gelegenheid, foto’s en persoonlijke spullen om mijn nieuwe woonplek aan te kleden. Het is zover, tijd om de vleugels uit te slaan en het nest weer te verlaten. Ik ga het bruisende dorp (NOT) vaarwel zeggen om het verruilen voor een miljoenenstad, want – tromgeroffel – ik ga verhuizen naar Bogota, Colombia!

 

Montserrat Bogota

 

Dus je gaat emigreren?, vroegen vrienden zich af. Euh, emigreren klinkt zo definitief, al komt de beschrijving uit de Dikke van Dale toch aardig overeen met wat ik ga doen. Het hele officiële gedeelte zoals uitschrijven in Nederland, belastingzaken regelen etc. zit wel degelijk bij mijn verhuispakket inbegrepen. Emigreren klinkt voor mij alsof je nooooit meer terug komt, verhuizen klinkt al anders. Hoelang ik blijf wonen en werken in Colombia mag Joost weten (ik ga die gekke Nederlandse uitdrukkingen nog missen). Mijn plan is om er in ieder geval een paar jaar te blijven en waar dan de wind heen waait, dat zien we dan wel weer.

 

Collega-emigranten

Vorig jaar gingen al 146.000 collega-emigranten mij voor, naar alle uithoeken van de wereld. In 2014 hadden zelfs 148.000 Nederlanders genoeg van hun kikkerlandje (bron: CBS). Dit jaar wordt het +1, want ik doe mee! Veel Nederlanders gaan weg vanwege het weer of vanwege al die bureaucratische regeltjes. Voor het weer hoef ik het in ieder geval niet te doen, want de gemiddelde temperatuur in Bogota is 15 graden en regen, het hele jaar door. De bureaucratische regeltjes laat ik gelukkig wel achter me, maar daar staat dan weer meer corruptie tegenover. Ach, overal is wel wat.

 

Bogota graffiti

 

Ik kan wel andere redenen verzinnen om in Nederland te blijven: vrienden, familie, goed salaris, kopje koffie doen, goede gezondheidszorg, 4 seizoenen, je verstaanbaar maken in je eigen taal, broodje rookworst van de Hema, altijd mensen met een mening, flierefluitend fietsen en het niet vertaalbare woord ‘gezelligheid’. SLIK! Ik zal nog wel eens aan iedereen denken als ik in Bogota zit zonder boerenkool en Nederlandse nuchterheid. Maar waarom nu in Nederland werken als ik dat de rest van mijn leven nog kan doen? Waarom niet salsa-dansend het jaar door? Waarom niet beginnen aan een te gekke baan in mijn favoriete land ter wereld? Een nieuw avontuur misschien? Dat was de druppel, ik ben verkocht!

 

Werken in Bogota

jutten koffiezakken ColombiaIk ga werken voor een bedrijf dat reizen maakt door Colombia voor Nederlandse (en Belgische, Duitse en Amerikaanse) reisorganisaties, tv-programma’s en individuele reizigers. In het nieuwe jaar komt er nog een zusje bij: zakenreizen door Colombia. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Processen versnellen, marketing en nog veel meer mooie werkzaamheden liggen in het verschiet. Uiteraard blijft Rugzak vol Reizen online ook nog van de partij, want ik ben nog lang niet uitgekletst over deze mooie wereld.

Ik ga mijn dromen achterna! Natuurlijk ga ik familie en vrienden missen, maar gelukkig staan al wat bezoekjes in de planning. Ook zijn al enkele vrienden me voorgegaan die Nederland verlieten om ergens anders op de wereld rond te dansen. ‘Soort zoekt soort’ wordt kracht bijgezet en ‘missen’ krijgt een andere dimensie. Het wordt eerder gezien als logeeradressen over de hele wereld. Tijdens een van deze logeerbezoekjes las ik ooit de zin ‘if you are brave enough to say goodbye, life will reward you with a new hello! Ik ben klaar voor het nieuwe avontuur: verhuizen! ‘Adios Holanda, Hola Colombia!

13 Comments

 • Sabine

  Tof! Waar ga je wonen in Bogotá? Misschien een keer meeten? Ik woon in het noorden, maar werk helemaal in het zuiden 🙂 Succes met verhuizen!

  09/05/2016 at 18:44
  • Felice - Rugzak vol Reizen
   Felice

   Haha Sabine! Dit is echt heel toevallig! Mijn moeder was gisteren die blog over het flirten in Zuid Amerika aan het lezen en vroeg: Die Sabine die op jouw bericht reageerde, is dat niet die Sabine waar jij nu op de blog kijkt wat je allemaal moet doen voor vertrek? 1 uur later staat jouw berichtje onder deze blog! 😀 Haha klein wereldje! Thanks voor alle info op jouw blog! Komt echt super goed van pas nu! Ik ben alles een voor een aan het afvinken. In november moet ik op zoek naar woonruimte en ik probeer in de buurt van mijn werk bij La Soledad/Chapinero. Is dat wat om te wonen? Lijkt me zeker gezellig om te meeten als ik daar ben! Ik mail je zodra ik daar ben 🙂 Tot binnenkort!

   09/06/2016 at 16:20
   • Sabine

    Haha wat grappig!! 😀 Leuk dat je wat aan de informatie hebt! 🙂 Chapinero schijnt heel leuk te zijn om te wonen. Als je wilt kan ik je wel een contact op Facebook doorgeven van iemand die daar woont, die kan je meer vertellen over hoe en waar precies, want niet alle delen in Chapinero zijn even veilig. Ikzelf woon nog wat noordelijker. Daar is het veiliger en minder druk, maar ook meer afgelegen van alles en wat duurder. Ik ben zelf elke dag meer dan een uur bezig om op mijn werk te komen 🙂 Ik heb je een vriendschapsverzoek gestuurd voor Facebook, dus als je vragen hebt oid of iemand wilt leren kennen die in Chapinero woont of heeft gewoond (twee Nederlanders ook), stuur me vooral een bericht! We houden contact en succes met alles!

    09/07/2016 at 17:20
   • Felice - Rugzak vol Reizen
    Felice

    Zeker weten! Je blog komt goed van pas 🙂 Wow een uur, haha lang leve de miljoenen steden. Wel fijn dat je werk gevonden hebt en aan de slag kunt. We houden wel even contact via FB en nos vemos en octubre en Bogota! 😀

    09/12/2016 at 11:16
 • Lilian Martin

  Heel veel succes daar. Ben benieuwd naar je verhalen over hoe het daar is en hoe je je draai daar gaat vinden.

  09/05/2016 at 21:39
  • Felice - Rugzak vol Reizen
   Felice

   Dankjewel! 😀 Ik ben zelf ook benieuwd! Maar ik houd jullie op de hoogte 😉

   09/06/2016 at 16:20
 • Marieke de Graaf

  Wat gaaf Felice!! Heel veel succes! Genieten!!

  09/05/2016 at 21:44
  • Felice - Rugzak vol Reizen
   Felice

   Thanks Marieke voor je leuke berichtje! Gaat zeker lukken 😀

   09/06/2016 at 16:21
 • Audrey

  Ola chica wat gaaf dat je dit nieuwe avontuur aangaat. Idd reserveer ook maar een slaapplekje voor ons 😎😘 Hasta pronto sobrina

  09/08/2016 at 17:46
  • Felice - Rugzak vol Reizen
   Felice

   Hahaha is gereseveerd. Je moet alleen nog even de datum vastleggen, dan noteer ik het even 😉 Hasta pronto! xx

   09/12/2016 at 11:13
 • Sanne van Asselt

  Wat gaaf en stoer Felice! Heel veel succes en vooral heel veel plezier. Doe voorzichtig daar aan de andere kant van de wereld. Liefs uit the UK, Sanne x

  09/30/2016 at 15:28
 • Julia

  Jeetje wat spannend! Lijkt me heel wat, vooral om naar Colombia te verhuizen. Ik weet niet waarom, maar ik heb altijd het idee gehad dat Colombia een gevaarlijk land is. Had je daar al vrienden/kennissen? Of moest je helemaal opnieuw beginnen?

  06/26/2017 at 10:44
  • Felice - Rugzak vol Reizen
   Felice

   Hi Julia, Jaaa was zeker spannend! Alles weer opnieuw beginnen etc, maar ik was tijdens het reizen helemaal verliefd geworden op Colombia! Bij terugkomst in NL dacht ik dat dit het moment was om deze stap te zetten en nog een aantal jaar in het buitenland te werken. Ik heb een fantastische tijd in Colombia gehad en het blijft mijn favoriet, maar sinds een week ben ik naar mijn vriend (Colombiaan) in Buenos Aires verhuisd. Haha weer alles van voor af aan opnieuw opstarten (met ups en downs), maar gelukkig nu wel met iemand die ik er al ken. Deze week vind je er meer over op mijn blog! En als je ooit plannen hebt om zoiets te doen, dan zou ik de sprong wagen. Een interessante en spannende tijd die niemand je meer afneemt. Veel nieuwe indrukken en nieuwe mogelijkheden. Zou je graag een keer in het buitenland willen wonen?

   06/27/2017 at 23:07

LEAVE A COMMENT