Throwback October: Vliegende kogels, visumpraktijken & topclass biefstuk  

Throwback October: Vliegende kogels, visumpraktijken & topclass biefstuk  

Alledaagse dingen kunnen soms ook wat druk zijn, na een drukke maand in september gingen we op hetzelfde level door in oktober. Dit keer met ojo de bife en cocktails in de zon. Het gidsenleven werd opgepakt tijdens het bezoek van een oud-collega en ik ging gehuld in Guns & Roses kleren het studentenleven van Buenos Aires verkennen, vliegende kogels met een hard hoofd als gevolg! 

 

Spring Buenos Aires

 

Alledaagse dingen

Hoe een normale dag er voor mij uitziet? 2 uur per dag in de metro naar het werk en terug, 8 uur werken, 3 keer 1.5 uur per week Spaanse les, 20 minuten wachten in de rij van de supermarkt, 1 uur koken, eten en weer naar bed. Morgen weer een zelfde dag. Alles in Argentinië duurt langer dan je van tevoren bedenkt. De alledaagse dingen zijn opeens veel. Ook m’n ogen waren het weer even niet eens met de hoeveelheid computer gebruik en dus stond mijn computer in het weekend uit, wat dus gevolgen had voor mijn blog. Dus meer genieten van alles om me heen, geen scherm en proosten op de lente!

 

La Boca Buenos Aires

 

Toerist in eigen stad en buitenlandse lekkernijen  

Ieva, mijn Litouwse oud-collega uit Colombia (internationaler wordt het niet), had een stopover in Buenos Aires dus kreeg ze een rondleiding door de stad! Niet voordat haar koffer thuis werd opengemaakt, dat vol zat met Colombiaans lekkers van haar, Marije en Sylvia. Allemaal liefs van mijn NL vriendinnen in Colombia, ingepakt in een Albert Heijn zak (nog nooit zo blij geweest met een Albert Heijn tas). Sinterklaas leek wat vroeg te zijn dit jaar, want vriendje-lief had op een of andere mysterieuze wijze voor mij Tony Chocolonely in Argentinië weten te krijgen en ook m’n ouders kregen via mijn collega wat spullen in Argentinië. Gelukkig, want postpakketjes hier ontvangen is een heel gedoe.

Cadeautjes in het buitenland

Obelisc Buenos Aires

 

Terug naar Ieva! We namen haar mee naar de gekleurde wijk La Boca. De gekleurde huizen en sierlijke letters op de borden zijn een feestje voor het oog. Toeristen struinen dan ook graag rondom de paar straatjes rondom Caminito en anderen genieten op het terras van de tango dansers. We vervolgden onze weg langs oude markthallen, het micro-centro met het presidentiële gebouw Casa Rosada, om uiteindelijk bij de Obelisc te eindigen. Het allerleukste was misschien nog wel om samen met haar een biertje thuis op de bank te drinken en bij te kletsen. Dat ‘lekker-thuis-op-de-bank-kletsen-met-vriendinnen’ mis ik hier soms wel. Helaas moest Ieva alweer na een aantal uren terug naar Colombia. Ik kijk uit naar het volgend bezoek!

 

Don Julio restaurant Buenos Aires

 

Beste biefstuk in town

Ojo de bife, Bife Agosto, Lomo, chorizo, en of Buenos Aires weet wat lekker is! Het is algemeen bekend dat het lekkerste vlees in Argentinië te vinden is. Het smaakt bijna altijd beter, zeker als het van de traditionele Parilla (grill) komt. Bij mijn afscheidsfeestje in Bogota kreeg ik een typisch Colombiaans en Argentijns cadeautje van Bas, Bas en Tobias: een fles Aguardiente (anijs achtige sterke alcohol) en een bijdrage aan een van de beste steak-restaurants van Buenos Aires: Don Julio. Na 5 maanden hier te zijn geweest werd het dus tijd om te gaan! Doet u mij maar een biefstuk en een heerlijke Malbec uit Mendoza, señor! Alsof een engeltje op je tong pist! Wat was dit lekker! Bedankt mannen! En voor diegene die het backpackers budget even opzij willen zetten voor iets lekkers: Don Julio (Adres: Guatemala 4699it is!

 

Migratie Buenos Aires

 

Officeel geen toerist meer!

Joehoe, ik ben officieel geen toerist meer! Ik hoef nu dus niet meer om de 3 maanden op en neer naar het buitenland om mijn visum te verlengen. Samen met een Argentijn die door het werk geregeld was ging ik naar het migratie kantoor. Dit is in het gebouw waar begin jaren ’90 de migranten uit Europa ook Argentinië binnen kwamen. Daar werden ze vaak met duizenden tegelijk opgevangen en moesten ze 5 dagen blijven slapen in slaapzalen en papieren in orde krijgen. Dit allemaal onder erbarmelijke omstandigheden. Het is een speciale plek die nog altijd voor dezelfde redenen wordt gebruikt, namelijk visa verstrekken. Gelukkig kwam mijn Argentijnse migratiehulp hier wel vaker en ging het proces allemaal wat soepeler na een aantal mensen gegroet te hebben. Alles was binnen een halve dag geregeld. Nu nog een paar maanden wachten op mijn identiteitskaart, maar dat mag de pret niet drukken! Ik ben officieel geen toerist meer!

 

Halloween Buenos Aires

 

Halloween en schieten met een brak hoofd

Oktober, Halloween maand! Ik had kaartjes gescoord voor een feest in een gave club. Later kwam ik erachter dat het georganiseerd was door de grote studenten club van Buenos Aires. En zo stonden Jorge en ik verkleed als Slash en Axl van Guns & Roses tussen de 18-22-jarige supermen, wandelende skeletten en dia de los muertos verklede kiddo’s. En ik mag het zeggen, want een 18-jarige guppie noemde ons een ‘fantastisch verkleed OUD echtpaar’. “Zeg amigo, ik ben pas 27” 😛 Nou opa en oma (?!) gingen dus ook uit. Om 2 uur ‘s nachts, want dat is een normale tijd om voor Argentijnen naar de clubs te gaan. Tot in de vroege uurtjes hebben laten zien hoe dit ‘oude’ echtpaar nog kan dansen als echte rockstars. Leuk feestje!

 

 

De dag daarna was ik minder verzekerd van het feit dat ik me nog altijd als een 18-jarige voel, want de kater was niet te overzien. Gelukkig hadden we paintball gepland, want met een potje flinke hoofdpijn doet een kogel op je kop je helemaal niks. Dom! Met een wit weggetrokken gezichtje vertrokken we aan het eind van de middag richting het veld, want ik wilde me niet laten kennen. Gelukkig werd mijn strijdkracht omgezet in iets meer kleur in mijn gezicht en ging ik gehuld in een tuinbroek, masker en een joekel van een geweer het veld op. Samen met 16 vrienden en collega’s renden we als een stelletje dwazen over het veld en vlogen de kogels om m’n oren. Een groot succes!

 

November, hieperdepiep hoera!

Met nieuwe energie voor Rugzak vol reizen de maand in, met deze week  de eerste ‘wonen in het buitenland’ blog die geplaatst wordt. Mijn vriendinnetje Lydian, die in Zweden woont, heeft al haar leuke, gekke ervaringen op papier gezet! Een erg leuke 1e kickoff! Ennn…. Rugzak vol Reizen bestaat deze maand 2 jaar. Hieperdepiep HOERA! Een leuke win actie komt eraan voor jullie! Stay tuned! Naast het bloggersleven gaan we naar een concert van Caribe Funk en komt Sinterklaas op bezoek. Wat zijn jouw plannen voor november?

 

Tags

LEAVE A COMMENT