Throwback june: Chao Bogota, Buenos dias Buenos Aires!

Throwback june: Chao Bogota, Buenos dias Buenos Aires!

Juni, wat was je onvoorspelbaar, heftig en vol liefde. Het was de maand van afscheid en nieuwe ontmoetingen. Zo verruilde ik de constante temperaturen voor vier seizoenen. Van de ruige stad tussen de bergen naar het Parijs van het zuiden. Mijn vliegtuig ging binnen 6 uur van Noord Zuid-Amerika naar Zuid Zuid-Amerika. Tot ziens Bogota, Hallo Buenos Aires.

 

Verhuizendozen & tortelduifjes

Eind mei besloot ik de stap te wagen, te kiezen voor een nieuw avontuur, te kiezen voor de liefde. Op naar een mijn nieuwe thuis in Buenos Aires! Voor diegene die het niet hebben meegekregen; Toen ik in oktober naar Colombia verhuisde ben ik niet veel later voor een Colombiaan gevallen. Hard gevallen nog wel. Maar er was een klein detail: Hij verhuisde niet veel later naar Buenos Aires voor werk. Dus opeens maakte ik kennis met het fenomeen ‘lange-afstands-relatie’. Zo ziet je toekomst er opeens heel anders uit. Maanden vlogen voorbij, met een mooi bezoek aan Buenos Aires tussendoor en vele Skype gesprekken later is het nu zover: We gaan samenwonen in Argentinië!

 

Friends Bogota

Hollands afscheidsfeestje

Bij een nieuwe stap gaan er deuren open, maar worden er ook weer deuren gesloten. Zo zei ik mijn baan op bij DE UNA Colombia Tours, waar ik de afgelopen 9 maanden met veel plezier met leuke collega’s gewerkt heb en mooie reizen georganiseerd heb voor klanten. Daarnaast begon de grote afscheidstour van vrienden. Samen een laatste lunch of een heerlijk geurende Colombiaanse kop koffie met als knaller mijn afscheidsfeestje! Met team Holland hebben we een laatste avond gedanst alsof ons leven ervan af hing. Het was bijzonder en verdrietig tegelijkertijd om afscheid te nemen van vrienden die in een korte tijd veel voor me betekend hebben.

Colombia, tot ziens

Na alle mensen gedag te hebben gezegd was er daar ook het afscheid van Colombia. Wilde ik weg? Nee zeker niet! Wat een fantastisch land, wat een lieve mensen en prachtige plekken vol diversiteit! Moet ik nog even doorgaan? Colombia had mijn hart vorig jaar tijdens het reizen al gestolen en het blijft een van m’n favorieten! Gelukkig zullen we over een tijdje weer in Colombia op vakantie gaan. Dat is het voordeel als je een Colombiaan aan de haak hebt geslagen 😉

Colombia Chicamocha

Nieuw thuis in Buenos Aires

Op 19 juni was het zover! Vriendinnetje Sylvia bracht me naar het vliegveld en na het laatste afscheid stapte ik bepakt en bezakt het vliegtuig in. De 2e keer in een jaar tijd dat ik ging immigreren. Gek idee om dat zo te zeggen, maar uit Colombia verhuizen voelde hetzelfde als  Nederland achter me laten. Op naar Argentinië, de 3e keer. 3 keer scheepsrecht? De 1e twee keer als toerist en dit keer als nieuwe inwoner. Stiekem heeft het nooit in mijn top 5 favoriete landen gestaan, ondanks dat het land zoveel moois te bieden heeft. Nu mijn thuis in Buenos Aires tot nu toe meer dan goed bevalt. Het is erg internationaal en je merkt dat er ongelofelijk veel mogelijkheden zijn. To be continued…

Sunset thuis in Buenos Aires

Zonsondergang vanuit mijn nieuwe appartement

Fietsen Buenos Aires

Verliefd rondje fietsen

Het weerzien was meer dan goed! Je weet wel, momentje ‘deur waait open, vliegt elkaar in de armen, zoenen, het hele romantische script’. EINDELIJK! Geen van ons beide die weer gedag moet zeggen. Nee, dit keer blijf ik!

Een paar dagen later wilde Jorge, zo heet de beste man, me introduceren aan zijn andere liefde ‘fietsen’. En dan kun je als Nederlandse fietskaaskop niet achterblijven. Dus nieuwe racefiets in Colombia gekocht (hier is alles veel duurder) en die moest uiteraard getest worden. Dus zo leerde ik Buenos Aires gelijk per fiets wat beter kennen en werd het ‘we gaan even een blokje fietsen’ een fietstour van zo’n 3 uur. Ik ben warm gedraaid voor de volgende keer!

 

 Op naar juli

Een maand vol nieuwe ontdekkingen, nog meer BBQ’s, nieuwe vrienden ontmoeten en de stad leren kennen. Weer hard aan de slag met Rugzak vol Reizen, want Buenos Aires zorgt weer voor een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ik kijk ernaar uit!

LEAVE A COMMENT