Throwback December: Feestmaand ten top!

Throwback December: Feestmaand ten top!

The PARTY MONTH is ON, tijd voor de Throwback december! De feestmaand was aangebroken, dus de Sint en Kerstman konden hun entree maken. In plaats van sneeuwachtige taferelen, manoeuvreerde ik in bikini, waren de bqq’s niet meer op 1 hand te tellen en was een zwembad geen overbodige luxe. De maand waarin het elke weekend feest was en de verrassingen me om de oren vlogen! Een maand vol (nieuwe) vriendschappen, verjaardagswensen en een zomers zonnetje! December, jij mag er vaker zijn!

 

Visrestaurant Buenos Aires

 

Een weekendje op vakantie in eigen stad

Mensen vragen zich soms af of je wel een enquête moet invullen en of iemand de prijs die eraan vasthangt wel wint. Ik ben daarin nogal optimistisch en denk dan ‘ach die 5 minuten en wie weet…’ En zo kreeg ik een paar weken later opeens een mail in m’n inbox: Gefeliciteerd, je mag 3 nachten overnachten in de ‘owners suite’ van het appartementencomplex ‘The Haig’! Drie sprongetjes in de lucht, want dit was de perfecte gelegenheid om te vieren dat ik Jorge alweer een jaar mijn vriend mag noemen.

 

The Haig apartments welkom

 

En niet onbelangrijk, The Haig heeft een zwembad! Kwam dat even goed uit in het eerste hete weekend van het jaar (Lees: 38 graden!). Het was ontzettend leuk om even in een andere buurt van de stad ‘te wonen’ en nieuwe dingen te ontdekken. Daarnaast was het gezellig socializen met alle jonge mensen uit de hele wereld die langere tijd in The Haig wonen. De eigenaar noemt het dan ook ‘een hostel for grownups’. Het sociale aspect voert dan ook de boventoon. De eerste avond werden we meteen door een groep mee uit eten gevraagd. Eenmaal terug in The Haig was het weer rondrennen in luxe (voor mijn begrip: zwembad, airco, dikke witte badjas). Het was een weekend waarin we veel nieuwe vrienden maakten en dus hebben we The Haig nog niet helemaal gedag hoeven te zeggen!

 

The Haig apartments

 

Een applausje voor de BBQ man

“Un aplauso para el asador”, waarop een applausje voor de asado-man volgt. De ‘asado’ (wij zeggen bbq, maar daar doe ik gemiddelde Argentijnen tekort mee) wordt dan ook gezien als een serieuze taak. Zodra het hier een beetje zomer wordt is het elk weekend feest. Zo zijn de uitnodigingen van december al niet meer op  1 hand te tellen. Wie dacht dat er een hamburger en een worstje op de grill wordt gegooid heeft het mis. Hompen kilo’s vlees, dat is wat er gegeten wordt! Als het heerlijk mals en gaar is wordt het op tafel gezet en pakt iedereen een afgesneden stukje. Mega lekker! Team Dutch kon het niet laten en zorgde toch voor wat salades erbij, waar dan ook alleen de Nederlanders van aten. Ach ik geef de Argentijnen geen ongelijk, er gaat niks op tegen een Argentijns stuk vlees (en dat weten ze!). Dit in combinatie met een biertje en een zwembad (best veel appartementen hebben er een), en het leven is een groot feest!

 

Argentijnse Asado

Sinterklaas en Kerst, het kan niet op

Sinterklaas kon Argentinië natuurlijk niet overslaan, want een groepje Nederlandse vrienden zat hier braaf te wachten op zijn komst. Het dobbelspel werd geïntroduceerd aan de vriendjes en vriendinnetjes van de Nederlanders en er werd gevochten als leeuwen voor de cadeaus. Wie wil er nou niet een biertafel, kruidenplanten, kerstbalsokken en griezelmasker. Uiteraard kreeg Jorge vooraf van mij een les in ‘Sinterklaas-vieren’ (integratieproces) en hij vond het hele gebeuren eromheen erg leuk, volgend jaar weer!

Als je niet beter weet, zou je kerst zomaar overslaan in Argentinië. Je wordt hier niet doodgegooid met kerstliedjes, kerstbomen en gekkigheid in de supermarkt. Sterker nog, de stad loopt langzaam leeg, het vakantieseizoen is aangebroken dus laat de boel maar ontploffen, VACACIONES IT IS! Jammer, want ondanks dat het kerstgevoel met een temperatuur van gemiddeld 30 graden bij mij ver te zoeken is, zijn een de kerstachtige taferelen toch wel leuk.

 

 

Gelukkig hadden vrienden ook behoefte aan die kerstsfeer en werd er op kerstavond (1e kerstdag is uitbrakdag, 2e kerstdag is werkdag) goed uitgepakt. Een lange tafel werd gedekt, de voorbereidingen voor het diner getroffen en langzaam druppelde de groep binnen. Het werd een top avond met Nederland, USA, Zwitserland, Brazilië, Colombia en Argentinië. De wijn vloeide rijkelijk en een aantal vrienden hadden zich geweldig uitgesloofd met heerlijke 5 heerlijke gangen. Vuurwerk schoot de lucht in en de kerstliedjes werden afgewisseld met ‘herdertjes lagen bij nachten’, ‘All I want for Christmas is you’ tot aan Caribische kersthits. De hakken werden uitgegooid en de salsa pasjes werden ingezet! Het duurde nog tot diep in de nacht! Ook al is mijn familie op grote afstand en went het na 3 jaar geen kerst thuis gevierd te hebben nog niet helemaal, het was een top kerst met allemaal lieve vrienden om ons heen!

Kerst Buenos Aires

 

Hieperdepiep, 28 jaartjes jong! 

December, het kan niet op, want na de Sinterklaas en kerst komt ook nog even mijn verjaardag erachteraan gezet. Dus kwamen de verjaardagswensen binnen via het World Wide Web (MUCHAS GRACIAS!) en nodigde ik vrienden uit voor een hapje en drankje in een gave Marokkaanse bar Tetuan. Om 12 uur werd er gezongen ‘Cumpleaños Feliz (lekker toepasselijk), mocht ik cadeautjes en een kaart van familie openmaken en aten we taart die Jorge had meegenomen. Dit is Latijns Amerikaanse traditie, want je neemt zelf nooit je eigen taart mee. Allemaal leuk, leuk! Nadat ik een mooie tas van Jorge cadeau kreeg had hij nog een verrassing in petto. Ik moest mijn tas zomers inpakken en daarna in een taxi stappen. We stapten uit bij een hotel en genoten de hele dag van het zwembad op het dak met uitzicht over de wijk La Recoleta! Zo begon ik de maand met een vakantiegevoel in eigen stad en eindigde ik december met hetzelfde gevoel.

 

Verjaardag Buenos Aires

 

December, wat een feestmaand! Jij mag er vaker zijn!

 

Buenos Aires hotel

 

2018, wat heb jij voor verrassingen in petto?

Oei! Voor een terugblik op 2017 is het alweer een beetje laat, maar ik denk dat de verjaardag van Rugzak Vol Reizen al een mooi beeld gaf. Dus we blikken even vooruit! Het jaar begint met een heerlijke vakantie aan het strand in Argentinië met de Colombiaanse familie van Jorge. Vriendinnetjes Anne en Olivia komen al snel op bezoek, gevolgd door m’n moeder en m’n zusje! Daar kijk ik ongelofelijk naar uit! Gelukkig ga ik na 2 jaar nog meer vrienden en familie zien, want het plan is om in Nederland op vakantie te gaan en Jorge een stukje van Europa te laten zien. Gek om nu opeens in eigen land op vakantie te gaan. Het blijft kriebelen om andere dingen te zien, maar ik kan niet wachten om weer even samen te zijn met vrienden en familie en Jorge Nederland te laten zien. Met kleinere trips tussendoor naar Patagonië en Uruguay belooft het weer een mooi reisjaar te worden.

Ik wens iedereen een Happy new travel year! Wat zijn jouw plannen voor 2018?

Tags

1 Comment

  • Sabine

    Ah wat een leuke maand heb je gehad! In de hitte haha.Bij mij was het kerstgevoel ook ver te zoeken dit jaar, zelfs al was het niet eens zo warm, 15 graden overdag ofzo. Dat je zelf niet de taart mee hoeft te nemen vind ik echt veel beter, veel leuker om verrast te worden! Een heel goed jaar gewenst met familie en vrienden!

    01/09/2018 at 14:30

LEAVE A COMMENT