Throwback April: Familiebezoek en slingers in de lucht

Throwback April: Familiebezoek en slingers in de lucht

Na 1,5 jaar was het eindelijk zover, familiebezoek! Mijn moeder en mijn zusje kwamen naar Buenos Aires. Hoe is het als je elkaar al zo lang niet gezien hebt? Wat hebben we zoal gedaan? En wat vonden ze van hun nieuwe, niet zo nieuwe schoonzoon? En er is meer! Het was feestmaand, want m’n zusjes, Koning Willem en mijn prins op het witte paard (cheesy!) waren jarig en ik hing zelf de slingers op om nog meer leuks te vieren. April je mocht er zijn! 

 

Familie 3 - Throwback April

 

Eindelijk! Familiebezoek in Buenos Aires

Samen met Jorge stond ik het het familiebezoek op te wachten op de luchthaven van Buenos Aires. Opeens leken 1,5 jaar voorbij gevlogen en kwamen m’n moeder en zusje een paar minuten later door de deuren van de luchthaven gelopen. Blijheid! Mijn vader kon helaas vanwege werk helaas niet mee. Dus het werd een girls party + Jorge. Wat was het fijn om ze weer om me heen te hebben. Gek ook, want soms lijkt het alsof je elkaar vorige week nog gezien hebt. Ook was het de eerste keer dat ze Jorge ontmoetten. Niet geheel onbelangrijk, want het is toch leuk als je familie kan opschieten met je vriend en andersom. Gelukkig bleek dat in de twee weken die volgden wel goed te zitten. Jorge herkende dingen van mij in hen en had nu ook een gezicht bij mijn verhalen. M’n moeder en m’n zusje hadden hem omgekeerd ook goedgekeurd.  Fjoew 😉

 

Familie bezoek - Throwback april

De bloem - Throwback april

 

De koffers van m’n moeder en zusje zaten vol met Nederlands lekker en leuks. Niet overdreven, ik denk dat ze bijna een koffer vol voor mij bij zich hadden! Mijn winterjas, dropjes, stroopwafels, theedoek uit Maastricht, Rituals, kaartspelletjes met allemaal vrienden hun foto, frisbee, Italiaanse snoepjes, vanalles werd uit de koffers gehaald. Sinterklaas was er niks bij, dankzij vrienden, familie en buren! Dankjulliewel allemaal!

 

Toerist in eigen stad

Uiteraard moest Buenos Aires ontdekt worden met de familie. Kilometers werden gelopen en alle hotspots bekeken; De obelisc, de gekleurde huisjes van La Boca, Casa Rosada, Tortoni caffé, het graf van Evita, en ga zo maar door. Het was grappig om het Buenos Aires te ontdekken door de ogen van m’n zusje en m’n moeder. Vaak liet Buenos Aires hen denken aan Madrid of Parijs, aan de andere kant waren ze onder de indruk van de soms ietwat Zuid-Amerikaanse dingen die mij niet eens meer opvallen. Het was ontzettend leuk om hen alles te kunnen laten zien. Niet alleen alle hotspots, maar ook de plekken waar ik vaak heen ga, waar ik gewerkt heb en bovenal ook mijn vrienden die een belangrijk deel van mijn leven zijn. Dus werd er met vrienden een picknick in het park van Palermo georganiseerd en was Jorge Chef-Asado (bbq) op het dakterras van het appartement van m’n moeder en zusje. Tegen alle verwachtingen in was het nog flink zomer en dus was het Buenos Aires op z’n best!

 

Buenos Aires obelisc

La Boca - Throwback april

 

Witte zoutvlaktes en regenboogbergen

Samen met de familie maakten we een tripje in eigen land. Iguazu stond voor hen al op de planning, dus moest het een plek zijn die anders was en minder Europees dan Buenos Aires. Ik wilde hen graag ‘mijn Zuid-Amerika’ laten zien. Plekken die echt anders zijn dan ze gewend zijn en waar de Andinos (mensen uit het Andes gebergte) leven. Het werd Salta en omgeving! We huurden een auto en maakte een tweedaagse roadtrip ten noorden van Salta in de provincie Jujuy! (zie hier meer foto’s en de highlights) Het landschap was dor, de cactussen torenhoog en de bergen veranderde vaak van kleur. We bezochten de uitgestrekte zoutvlaktes, die voor mij boven verwachting waren (na het bezoeken van de zoutvlaktes in Bolivia, Salar de Uyuni) en de berg met de 14 kleuren. De mensen waren erg vriendelijk en de stoffige dorpje net zo authentiek.

 

Salinas Grandes - throwback April (2)

Salinas Grandes - throwback April (2)

Familie - Throwback april

 

De accommodatie bleek nog een avontuur zonder 4X4, want de weg erheen was onverhard en een stukje de bergen in met aan weerszijde half afgebouwde huisjes. Moeders vond het maar wat spannend: of ik zeker wist of dit wel ‘okey’ was? Gas geven en kijken of we het reddden met onze scheurbak! Toen we bij Cerrochio Lo del Frances aankwamen bleek het meer dan okey te zijn. De huisjes stonden onder een sterrenhemel zoals ik nog niet vaak gezien heb en we werden wakker met uitzicht op de bergen! We sloten de roadtrip af met een lokale modeshow in een klein dorpje. Hilarisch! Uit elke provincie waren de modellen afgereisd om hier hun lokale kleding te showen. Eenmaal in Salta verkenden we de stad en bezochten we het interessante Inca museum (zeker een must!). Erg leuk om deze trip met z’n vieren gemaakt te hebben. Zo kon iedereen elkaar op een relaxte manier (met karaoke in de auto etc.) leren kennen en voelde het voor ons ook echt als vakantie. Kan ik weer vertrekken?

 

Modeshow - Throwback April

Cactus - Trowback april

Modeshow - Throwback April

 

Het afscheid is maar van korte duur

We hebben twee volle weken van elkaar en de omgeving kunnen genieten. Wat was het fijn om die tijd door te brengen met m’n moeder en m’n zusje. Veel gelachen, veel bijgekletst, veel gedaan en veel lekkers gegeten. Samen Dominique haar verjaardag gevierd en van een ouderwets paasontbijt genoten. Het is dan ook nooit leuk om afscheid te nemen, maar gelukkig is het dit keer niet voor lang, want Jorge en ik gaan in september naar EUROPA! Tickets zijn geboekt! Zo’n zin in! Na twee jaar, eindelijk iedereen weer zien, weer even thuis. En dat niet alleen, we gaan ook city-trippen en road-trippen in Europa, voor Jorge de 1e keer. Ik kan niet wachten hem al het moois te laten zien. Als klap op de vuurpijl sluiten we onze Europa trip af met een bruiloft van beste vriendinnetje en nichtje Cyphre! Ik mag wel een hele bijzondere gast zijn, de getuige! Zo trots als een pauw! Europa wij zijn er klaar voor, zijn jullie klaar voor ons?

 

Salinas Grandes - Throwback april

 

Lang leve de Koning en prins charming, hoezee!

Er is er een jarig, hoera hoera, dat kun je wel zien dat is Koning Willem en de novio (vriend). Koningsnacht werd in Buenos Aires goed gevierd in de Nederlandse bar Van Koning. En laat 26 april nou net de verjaardag van Jorge zijn. Op die mooie dag werd hij dus meegesleept naar zijn allereerste Koningsnacht. En dat was zeer geslaagd! We kregen bitterballen, hutspot, stroopwafels en na het ‘Lang zal hij leven’ lied voor zowel Jorge als de Koning werd de taart aangesneden. Tussendoor vlogen de Nederlandse hits ons om de oren. Jorge vond het maar wat grappig hoe wij Nederlanders dansen; Lekker heen en weer wiegen. Helaas hebben wij Nederlanders de salsa moves toch echt niet in de heupen zitten (uitzonderingen daar gelaten). Op koningsdag zelf werd zijn verjaardag nog eens dunnetjes overgedaan met vrienden en collega’s! Het was een mooie feestweek!

 

Verjaardag Jorge - throwback april

Koningsdag Buenos Aires

Jorge krijgt voor zijn verjaardag Delfts Blauwe onderzetters. De geluksvogel! Copyright: Bar Van Koning

 

Nieuwe baan, nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Het heeft even geduurd, de muren kwamen langzaam op me af en mijn geduld raakte op, maar het is gelukt! In mei ga ik aan de slag als Sourcing Recruitment Specialist bij Accenture Argentinië. Niet direct de richting van marketing of toerisme, waar ik nog altijd graag in verder wil, maar ik ben maar wat blij dat ik aan de slag kan na zo lang thuis gezeten te hebben. Dat was niet bepaald de leukste tijd. Des te meer zin om nu te leren van een groot bedrijf, trainingen te kunnen volgen, collega’s te hebben, gebruik te maken van de bijzaken die Accenture aanbied (o.a. zorgverzekering, sportschool, etc.) en op het einde van de maand salaris te krijgen. De druk is nu van de ketel, ik teer nog goed op het familiebezoek en zit lekkerder in m’n vel. Laat de volgende maand maar komen!

2 Comments

 • Daniëlle

  Mooi verhaal, prachtige foto’s! Fijn dat ik er onderdeel van mocht zijn! Wat hebben we genoten van het weerzien! Veel succes in je nieuwe baan. Xxx mama

  05/08/2018 at 21:53
  • Felice - Rugzak vol Reizen
   Felice

   Haha jullie waren zeker het onderdeel van het verhaal. Dankjewel! Tot over 3 maanden in Nederland! 🙂 xx

   05/10/2018 at 01:52

LEAVE A COMMENT