Merel haar thuis: Wonen in Dubai & werken in de lucht!

Merel haar thuis: Wonen in Dubai & werken in de lucht!

Daar zit ik dan op de dinsdag avond met een glas wijn en een stukje Nederlandse kaas, net teruggekomen van een dagje New York en niet wetende waar ik over 3 dagen zal zijn. ‘Hoe dan’, hoor ik je denken. Ik zal me eerst even voorstellen, ik ben Merel Loomans, 25 jaar oud en ik vlieg al meer dan 3,5 jaar de hele wereld rond als stewardess bij Emirates. Dat is die ene vliegmaatschappij met die rode hoedjes. Op mijn 21ste emigreerde ik voor deze baan naar Dubai, op zoek naar het grote avontuur.

 

 

Hoe kan ik het beste mijn leven omschrijven? ‘Onwerkelijk’ is denk ik het juiste woord. Onwerkelijk dat ik betaald krijg om de wereld te zien, onwerkelijk om te wonen in een stad als Dubai op jonge leeftijd, maar bovenal onwerkelijk hoeveel ik meemaak en wat voor bijzondere mensen ik mag ontmoeten. Ik kan met heel mijn hart zeggen dat ik me gezegend voel dat ik dit mag en kan doen.

 

 

Wonen in Dubai, de stad van de expats

Wonen in Dubai is iets anders dan het leven in Nederland. Mensen denken altijd dat het zo streng is, je geen huid mag tonen en je niet mag drinken. Geloof me, als er hier geen druppel alcohol geschonken zou worden, zou toch een saaie bedoening zijn. Je betaalt wel minimaal 10 euro voor een glas wijn, maar zoals mijn vader altijd zegt;

Beter te duur dan niet te koop!

De bevolking in Dubai bestaat enkel maar uit ongeveer 10-12% lokale mensen, de rest is allemaal expat, van over de hele wereld! Het is goed om te zien, zeker in de huidige tijd, dat in een stad als Dubai mensen met verschillende culturen, talen en geloof in harmonie samen kunnen leven.

 

 

De start van het grote avontuur

Op 17-jarige leeftijd kreeg ik interesse in het leven als stewardess. Ik zag ze lopen op het vliegveld en was iedere keer weer onder de indruk. Ik was net klaar met mijn middelbare school en stond voor een belangrijke keuze: Een jaar wachten zodat ik me kan aanmelden bij een vliegmaatschappij of een HBO studie volgen tot mijn 21ste. Als ik dan nog steeds graag stewardess wil worden kan het altijd nog met een papiertje al op zak. Zo gezegd, zo gedaan, ik ben afgestudeerd op mijn 21ste verjaardag (letterlijk) en 7 maanden later stond ik op het vliegveld om te gaan wonen in Dubai en te werken als stewardess. Nu meer dan 3,5 jaar later kijk ik terug mijn grote emigratie avontuur en ben ik trots op mezelf: ‘Wow, heb IK dat allemaal gedaan en gezien?!’

Kaapstad, Zuid-Afrika

Ijsland

Chinese muur, China

Nairobi, Kenia

 

Als stewardess de wereld rond en terug

Van paardrijden in Zimbabwe, met haaien zwemmen in Durban, wijn en steak eten in Kaapstad, zonsopgang kijken in Christchurch, massages krijgen in Bangkok, met walvishaaien zwemmen in Cebu, de Chinese muur beklimmen in Beijing, de grootste outdoor buddha bezichtigen in Hongkong, over de Golden Gate bridge fietsen in San Francisco, naar Disneyland gaan in Parijs, hardlopen in Central Park in New York, de paus zien in Rome, sushi eten in Tokyo, op de trappen zitten van het Opera Huis in Sydney, de Niagara watervallen bekijken in Toronto, de Hollywood letters zien in Los Angeles, met -22 graden lopen in st. Petersburg, een rondje maken over het rode plein in Moskou, over de Everglades crossen in Miami, halloween vieren in Orlando, het bamboo bos bezichtigen in Kyoto, hanggliden in Rio de Janeiro, Evita’s graf opzoeken in Buenos Aires tot veel cocktails drinken op de mooiste stranden in Mauritius, Barcelona, Sri Lanka. Als ik eenmaal begin ben ik niet te stoppen, een en al enthousiasme.

 

 

Tijdens deze reizen heb ik ook de mooiste feestjes mogen meemaken met bijzondere mensen; van dansen tot diep in de nacht in geheime barretjes in New York met de crewleden tot feesten op Ultra Kroatië met Fedde le Grand, Sunnery James en Ryan Marciano. Het is leuk om te merken dat ze je na een tijdje ook herkennen en het ook oprecht gezellig vinden als je meegaat. Dus het werd helemaal mooi dat we daarna met hen konden feesten op Sensation White in Dubai. Ik heb onwijs veel bijzondere mensen ontmoet over de hele wereld, zowel beroemde als niet beroemde mensen. Dingen gezien waarvan ik mijn hele leven lang droomde, en dat zijn de momenten die ik voor altijd zal koesteren. Maar één ding heb ik hier zeker geleerd, het maakt niet uit waar ter wereld je bent, je kan op het allermooiste plekje zijn, maar als je niet met de mensen bent waar je om geeft dan zie je soms zelfs het moois van allermooiste plekje niet meer.

 

San Francisco, USA

Guatapé, Colombia

 

Je haalt het meisje wel uit Nederland, maar Nederland niet uit het meisje

Wonen in Dubai en werken als stewardess is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Zoals bij elke baan heb je ook minder leuke aspecten, zoals 3 uur ’s nachts opstaan om een werkdag van meer dan 14 uur te maken, het hoort er allemaal bij. Als geboren en getogen Nederlander mis ik soms ook de nuchterheid, het fietsen, de Albert Heijn en het lekkere Nederlandse eten, een ouderwetse prak zuurkool met een speklap en een koud glas melk, heerlijk! Wonen in Dubai is soms ook moeilijk en eenzaam, want ik mis de belangrijke gebeurtenissen als Kerstmis en verjaardagen van vrienden en familie. Je kunt helaas niet alles hebben.

 

 

Toch vind ik het leven in het buitenland prachtig en ik leer er veel van, niet alleen over het land of de stad maar ook over mezelf. Hoe ga je om met bepaalde culturen, hoe blijf je jezelf en hoe hou je het sociale leven in Nederland op peil voor het geval je ooit terug wilt gaan? Op het moment dat ik Nederland verliet dacht ik niet meer terug te keren naar Nederland, maar nu, meer dan 3,5 jaar later, ben ik toch langzaam aan het nadenken om terug te gaan naar Nederland, me in Amsterdam te settelen en daar een toekomst op te bouwen. Maar eerst vlieg ik nog een rondje door de lucht, want er valt nog zoveel moois te ontdekken!

Ik sluit graag af met mijn levensmotto:

Over 20 jaar heb je meer spijt van de dingen die je niet gedaan hebt dan de dingen die je wel gedaan hebt. Leef je droom, en geniet elke dag, want zo slecht is het leven nog niet!

Mark Twain

Vanaf de 1e dag dat Merel ging wonen in Dubai heeft ze een blog bijgehouden. Alles wat ze overal ter wereld ziet en meemaakt verwerkt ze door middel van haar toetsenbord. Lees al haar gave avonturen op www.flyawaywithmez.blogspot.nl (Engels).  

2 Comments

 • Bert van Leeuwen

  No guts nog glory! Lived your life in the past 3.5 year! Deze ervaringen neemt niemand je meer af!!! Are you!

  01/23/2018 at 23:35
  • Felice - Rugzak vol Reizen
   Felice

   Hey Bert, Erg leuk dat je een berichtje aan Merel stuurt na het lezen van haar verhaal. Ik ga het aan haar doorgeven. Fijne dag vandaag!

   01/24/2018 at 16:11

LEAVE A COMMENT