10x mooiste dieren foto’s uit Ecuador

10x mooiste dieren foto’s uit Ecuador

Tijdens mijn afgelopen reis naar Zuid-Amerika maakte mijn camera, een Samsung NX500, overuren. Alleen mijn zoom-lens bleef lange tijd in mijn tas. Ik vroeg me af hoe ik toch op het geniale idee was gekomen om dat ding 5 maanden mee te slepen! Toen was daar Ecuador! Amazone, Galapagos, mijn camera had mijn zoom-lens dan toch gevonden. Zo ontstond naast mijn liefde voor het fotograferen van mensen in hun eigen omgeving fotograferen, dezelfde liefde voor dieren. Makkelijk is anders, aangezien ze toch elke keer wat anders doen dan dat jij verwacht. Met een beetje geduld en geluk is dit het resultaat geworden van mijn 10 mooiste dierenfoto’s in Ecuador!

Ik probeer de foto’s zo natuurlijk mogelijk te maken, maar soms kunnen kleine aanpassingen aan licht en contrast net het verschil maken. Ik vind het vooral belangrijk om geen overdreven gefotoshopte foto’s te maken. Ook mensen op de foto’s of dierentuin kiekjes zitten er niet bij! Puur natuur, doe mij dat maar!

De Amazone

In de Amazone heb ik heel veel gebruik gemaakt van mijn 50-200 Samsung lens, aangezien veel aapjes en vogels hoog in de boom zitten. Ook krijg je een mooi effect in diepte tussen de dieren en de achtergrond. Het fotograferen in de nacht van kaaimannen, spinnen en slangen heeft nog wat oefening nodig, daarom houd ik het deze keer bij deze pracht dieren:

Doodshoofdaap Amazone

De Apenheul in real-life, dat kan in de Amazone! Liggend in mijn hangmat bij de lodge trekt een groep doodshoofdaapjes voorbij. Slingerend en springend van de ene boom naar de andere zijn ze niet te missen. Met een snelle sluitertijd weet ik ze nog net vast te leggen, want deze dieren zijn ongelofelijk snel en speels. Deze vind ik de mooiste, omdat de zon tussen de bomen precies de contouren van het aapje omlijnen.

Amazone darter vogel

Net op het moment dat we met onze houten kano langs deze vogel voeren spreidde hij zijn vleugels uit. Het leek alsof hij op die tak even liet zien wie de baas was. Van zijn vissen moesten we afblijven! Zijn beweging samen met de scherpte van de vogel en het water dat om zijn tak heen stroomt maakt deze foto voor mij af!

Blauwe vlinder Amazone

Opeens vloog er een enorm grote blauwe vlinder voorbij. Ik bleef hem volgen met mijn camera, die ik zo goed mogelijk liet focussen. Gelukkig ging deze schoonheid even op een groen blad zitten waardoor ik ‘m van grote afstand toch kon fotograferen met mijn zoomlens. De kleur is zoals hij is! Niks meer aan doen!

Galapagos

De Galapagos zijn een feestje voor elke dierenvriend. Doordat ze zo rustig blijven zitten en zich niks aantrekken van mensen kun je rustig de tijd nemen om de perfecte foto te maken.

Iguana zeeleeuw Galapagos Isabela

Meneer Iguana en mevrouw zeeleeuw op de uitkijk! Ik word elke keer weer vrolijk van deze foto. Ze zitten precies op dezelfde manier naast elkaar, kijkend naar de haven en de andere zeeleeuwen die liggen te slapen op de vlonder. Met dank aan de twee helden dat ze deze pose aannamen. Als ze allebei anders hadden gezeten, was deze foto lang niet zo leuk geweest.

Zeeschildpad Galapagos

Wat is het bijzonder om deze joekels van dieren voorbij te zien zwemmen! Ik ben blij met het resultaat van deze foto, want doordat er geen beweging is in het water is de zeeschildpad heel duidelijk te zien. In het water lijken het soms rotsen. In deze foto zie je juist het verschil met de rotsen goed. De reflectie van de cactussen in het water, laten meteen ook een stukje van zijn omgeving zien zonder het direct te fotograferen.

Flamingo Galapagos

Aan flamingo’s geen gebrek op Isabela, een van de mooiste Galapagos eilanden! Je kunt dan ook rustig te tijd nemen om een mooie foto te maken van deze roze twee-voeters. Op deze foto steekt het roze mooi af tegen de donkere achtergrond waar de contouren van takken en bladeren nog in te zien zijn. Let ook op de mini-tandjes in zijn snavel!

Blue footed booby Galapagos

Wat zijn ze leuk, de blue footed boobies, oftewel de blauw-voet-gent! Het grootste gedeelte van de populatie bevindt zich op Galapagos. Op deze foto zit een blue footed booby rustig te kijken naar de zee. Waarschijnlijk wachtend op een lekker visje. Zijn blauwe nek en vooral zijn blauwe voeten, waar hij zijn naam aan te denken heeft, steken mooi af tegen de zwarte lava-stenen en de grijze lucht.

Pelikaan Galapagos

’s Avonds in het licht van de pier zat deze pelikaan op de uitkijk. Elke 2 á 3 minuten dook hij het water in, happend naar een vis. Het is ongelofelijk hoe deze vogels van een grote afstand een vis zien zwemmen en hem dan ook nog weten te vangen. Daarom heb ik juist de focus gelegd op zijn ogen. Je ziet hoe geconcentreerd hij kijkt, wachtend op dat ene moment. Het licht van de haven maakt deze foto net wat specialer.
Krab Galapagos

Deze prachtige gekleurde rood, blauw, gele krabben ging ik klauterend over de rotsen achterna. Liggend op de rotsen met gevaar voor mijn camera wist ik deze rode krab vast te leggen net op het moment dat een golf tegen de rots aansloeg. Daardoor zie je het water opspatten en net onder de krab spoelen! De kleuren van de krab komen goed uit tegen de donkere achtergrond en geven het iets onheilspellends. Iets wat de zee vaak kan zijn.

Iguanas Galapagos Santa Cruz

Aaaaahhhh, het droom koppel van de Galapagos! De liefde is nog duidelijk zichtbaar bij papa en mama Iguana. Het grappige was dat er ook daadwerkelijk ook een klein Iguana’tje een steen verder zat.  Een bijzondere foto doordat de vrouwelijke zee-iguana haar arm om de mannelijke zee-iguana slaat. Het lijkt alsof ze uitermate tevreden zijn, genietend van het zonnetje, uitkijkend op hun eigen leefgebied: de zee!

Ik ben nu stiekem wel nieuwsgierig wat jouw favoriet is?

2 Comments

  • Marije

    De laatste. Super mooi Fe!

    06/08/2016 at 14:05
  • Sas

    De krab! Prachtig vastgelegd!

    06/08/2016 at 15:14

LEAVE A COMMENT